4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Öğretmenler günü kutlanıyor

BURDUR'DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 Kasım Öğretmenler Günü Burdur'da da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri, Burdur Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit tarafından Atatürk Anıtı'na sunulan çelenkten sonra İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma törenini ardından Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, Burdur Valisi Süleyman Tapsız'ı makamında ziyaret etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi sergi ve Konferans Salonu'nda kutlama töreni düzenlendi. Öğretmenler Günü hakkında düşüncelerini dile getiren Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, “Burdur elde ettiği başarılarla şu anda Türkiye'nin eğitim kenti, bu eğitim kentinin başarısının büyük bir bölümünü öğretmenler oluşturuyor. Öğretmenlerimiz kendi hayatlarından fedakarlık edip canla başla çalışıp bir filizi büyütüyorlar. Öğretmenler gününüz kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız ise konuşmasında günümüzdeki öğretmenlerin modern ve eğitimli olduğunu belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizin her köşesine ulaşarak fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizi kutlar, bu vesile ile başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm vefat eden ve şehit olan öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yeni atanan öğretmenler yemin etti. Törende ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri ve bu yıl emekli olan öğretmenlerin anmalıkları Burdur Valisi Süleyman Tapsız tarafından verildi.

MAKÜ Oditoryum'da düzenlenen tören öğrenciler tarafından okunun şiirler ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

BURDUR'DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ
BURDUR'DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ
BURDUR'DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 17:21:00
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 17:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yılmaz yıldız IP: 88.247.42.xxx Tarih : 24.11.2010 19:43:43

Bu törende önce emekli öğretmenler adına konuşma yapıldı. Belediye Başkanı da konuştu.  Sadece vali ve milli eğitim müdürü konuşmadı ki... Emekli olanlara anmalık değil hizmet şeref belgeleri verildi.