8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

Okul gibi cezaevi

Burdur Halk Eğitim Merkezi tarafından Burdur Kapalı Cezaevi’nde okuma-yazma kursu açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, haftalık değerlendirme toplantısında ildeki eğitim çalışmalarını anlattı. ÖSS ve LGS’de il olarak mutlak başarılı olunması gerektiğini belirten Yiğit, "Geçtiğimiz günlerde Ağlasun İlçesi’ne giderek ÖSS ve LGS başarımızın arttırılmasına yönelik çalışmalar yaptık. Bizim için çok önemli olan okul yöneticileri ve veliler toplantısının bir ayağını da Ağlasun Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdik. 25 Mart Cuma günü ÖSS ve LGS başarımızın arttırılmasına yönelik her ay yaptığımız il genelindeki deneme sınavlarımızın 5.’sini gerçekleştireceğiz" dedi.

Dünya Ormancılık Haftası ve Vergi Haftası çerçevesinde okullarda çeşitli faaliyetler gerçekleştirildiğini ifade eden Yiğit, "21-27 Mart Vergi Haftası münasebetiyle defterdarlığımızla eş güdüm içerisinde bir çalışma yapıyoruz. Üç okulumuz defterdarlığımızı ziyaret edecek, üç okulumuzda da bilgilendirme çalışması yapılacak" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi’nce Burdur Kapalı Cezaevi’nde açılan 2. kademe okuma-yazma kursuna 15 kişinin katıldığını kaydeden Yiğit, "Toplam 180 saat olan kurs 3 ay sürecek. Okuma-yazma kursu çalışmalarımız önümüzdeki günlerde devam edecektir. Bu çalışmaların ilimize çok büyük faydalar getireceğine gönülden inanıyor, tüm öğrencilerimin faaliyetlere aktif olarak katılımlarını bekliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2005 Perşembe 12:20:34
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 17:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?