9
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Onlar için farketmedi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Burdur’da pazarcılık yapan kadınlar ekmek parası için çalışmaya devam etti.

Salı Pazarı’nda pazarcılık yapan Havva Üstün, Dünya Kadınlar Günü’nden habersiz olduğunu belirterek, "Biz ekonomik olarak çok zor şartlarda hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz. Ben bu günün Dünya Kadınlar Günü olduğunu bilmiyordum. Zaten bizim gibi ekmek parası kazanmak için gece gündüz çalışan, elleri nasır tutmuş insanları düşünen yok. Dünya Kadınlar Günü’nü ancak yedikleri önünde yemedikleri arkasında olan, parmakları ojeli, lüks arabalı kadınlar kutluyor ve güya onlar bizim haklarımızı savunuyor. Ben bu insanların bir gün gelip de bize ’Bir sıkıntınız var mı?’ diye sorduğunu duymadım" dedi.

Pazarda çalışanların yüzde 40’ının kadın olduğunu söyleyen Üstün, "Bizler yağmur çamur demeden para kazamaya ve evimize ekmek götürmeye çalışıyoruz. Şu an bu pazarda esnaflık yapan insanların yüzde 40’ı kadın. Dünya Kadınlar Günü varsa ki ben olduğuna inanmıyorum, o gün daha bizim Salı Pazarı’na hiç uğramadı ve 50 yıl daha uğrayacağını sanmıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 15:28:43
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 18:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?