30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Orman mühendisi 200 eserini sergiliyor

Bucak Orman İşletme Müdürlüğünce Kaymakamlık Parkında orman ve yangın konulu resim sergisi düzenlendi.

Sergiyi İlçe kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Burdur Milletvekili Mehmet Alp, Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Isparta Orman Bölge Müdürü Bilal Çalımlı, resmi kurumların amir ve müdürleri yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Orman mühendisi Aykut İnce’nin Türkiye genelinde çıkan yangınlar ve söndürme çalışmalarını sergileyen resim sergisinde iki yüzün üzerinde eser yer alıyor.

Isparta Orman Bölge Müdürü Bilal Çalımlı yaptığı konuşmada “Keşke orman yangınları resim karelerinde kalabilse ama olmuyor. Yirmi yıl önce çıkan yangınları tahra, çapa ile söndürebiliyorduk. Ama günümüzde artan nüfus ve karayollarının artışı ve dikkatsizlik orman yangınlarını tetiklemektedir. Yangınların büyük bölümü dikkatsizlikten çıkmakta ve her yıl milyarlarca maddi zarar yanı sıra binlerce dekar orman sahalarımız kül olmaktadır” dedi. Bucak Orman İşletme Müdürü İsmet Erol ise yaptığı konuşmada “yaktığımız her ateşin sönüp sönmediğine attığımız her izmaritin binlerce dekar sahaları kül edebileceğini hiç unutmamalıyız” dedi
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 14:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?