30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Ormanlar gece gündüz izleniyor

Orman zenginliği bakımından ülkemizde önemli bir yere sahip olan Bucak’ta gözetleme kuleleri ile can damarlarımız gece gündüz izleniyor.

Bucak Orman İşletme Müdürü İsmet Erol “Türkiye Ortalaması yüzde 23, dünya ortalaması ise ideal orman olarak yüzde 30 ama Bucak’ta yüzde 70 orman alanlarımız var” dedi.

Ülkemizde orman zenginliği bakımından önemli bir yere sahip olan Bucak’ta 144 bin hektar ormanlık sahanın 96 bin hektarında tam verimlilik var. Bucak’ta Türkiye ve dünya ortalamasının çok üstünde orman zenginliği var. Ormanlık sahaların olası bir tehlikeye karşı, Kestel Kartal kule, Kargı Harmancık, Kuyubaşı karlık, Dutaalan Kartal ve Çamlık Asar kulelerinden gece gündüz gözetleniyor.

Bucak Orman İşletme Müdürü İsmet Erol “İlçemizde 144 bin hektarlık ormanlık sahanın 96 bin hektarında tam verimlilik vardır. Bucak ülkemiz ve dünya orman ortalamalarının çok üstünde yüzde yetmişleri bulmaktadır. Bölgemizde hemen hemen her tür bitki yetişebilmektedir. Ama büyük çoğunluğunu kızıl çam oluşturmaktadır. Mevcut ormanlarımızı koruyabilmek için günün 24 saatinde gözetleme kulelerinden izlenmektedir. Ayrıca olası yangınlara karşı bu yıl içerisinde hemen hemen her köyümüze kırk ile iki yüz elli tonluk havuzlar yaptırdık. Kestel Köyünde de bin tonluk helikopter havuzu bulunmaktadır. Olası yangınlarda bu havuzlarımız ormanlarımızın can kaynağı oluyor” dedi.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 13:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?