4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

OSB'ye jeofizik etüdü

OSB'NİN JEOFİZİK ETÜDÜNE BAŞLANDI

Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, jeofizik etüd çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Başkan Akkaya devam eden çalışmalar hakkında yeni yönetmeliğe göre Burdur Belediyesi sınırları ve mücavir alanı ile mevcut 1. OSB ile kurulacak 2. OSB alanlarının özel hüküm altına alındığını belirtti.

Başkan Akkaya , “2. Organize Sanayi Bölgesi’nin yer seçimi aşamasında Çevre ve Orman Bakanlığı’nın olumsuz görüşü vardı. Mevcut sulak alanlar yönetmeliğinde girişimlerimizle Burdur’un özel konumu dikkate alınarak değişiklik yapıldı. Yeni yönetmeliğe göre Burdur Belediyesi sınırları ve mücavir alanı ile mevcut 1. OSB ile kurulacak 2. OSB alanları özel hüküm altına alındı” dedi.

Konu ile ilgili olarak 5 yıl mücadele ettiklerini belirten Başkan Akkaya, “2. OSB’nin yer seçim işlemleri Ekim 2009 ayında kesinleşti ve Yönetim Kurulu oluşturuldu. 96 hektar alan 2.OSB alanı olarak belirlendi. Sağlık koruma bandı için İl Sağlık Müdürlüğü’ne müracaat edildi Ayrıca Uygulama İmar Plânına esas Jeolojik ve Jeofizik Etüd çalışmaları Bayındırlık İl Müdürlüğü ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görüşleri de dikkate alınarak yapılmak üzere çalışmalara başlandı” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 14:12:00
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 14:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uğur yorulmaz IP: 81.6.82.xxx Tarih : 6.03.2010 18:41:07

editörün dikkatine jeofizik etüd değil başlığı düzeltelim lütfen imara planına esas jeolojik ve jeofizik etüd olacaktır. tek başına jeofizik etüd bir anlam taşımaz.