30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Oto hırsızları tutuklandı

Bucak Emniyet Müdürlüğünün Arılık 2008 tarihinden bu tarafa takibi sonrası otomobil çalın ve çalınan otomobillere satın aldıkları hurda araçlarla change eden ve daha sonra piyasaya ikinci el otomobil olarak satan şebeke Antalya, Muğla ve ilçeleri ile Bucak ilçesinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda göz altına alının on dört kişiden A.C., H.Y, T.C, E.P, Ş.D çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Bucak Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekiplerince altı aydır takip edilen hırsızlık ve change çetesi eş zamanlı operasyonla çökertildi. Polisin altı aydan bu tarafa 250 nin üzerinde araçların kiriminal raporlarında 32 aracın change edildiği tespit edilirken 200 üzerinde aracın hala kiriminal raporunun beklendiği ve en az yine 200 üzerinde aracın kriminal rapora sevk edileceği açıklandı.

Bucak ilçesi ve Antalya, Muğla ve ilçelerinde organizeli şekilde çalışan şebekenin, şebeke içerisinde görev dağılımı ile araç çalma, çalınan aracı cahange etme, kaborta ve boya işlerinin yapıldığı ve pazarlama bölümler kurarak, adeta otomobil fabrikası gibi çalıştıkları ortaya çıktı.

Emniyet yetkilileri halen Bucak ilçesinden 8, Antalya’dan 300 üzerinde, Muğla’nın 150 nin üzerinde, Denizli’ dende 100 üzerinde çalıntı aracın arandığını polis kiriminal laboratuarına gönderilen ve gönderilecek olan 300 üzerindeki aracın raporlarına göre çok sayıda aracın çalıntısının aydınlatılacağını belirttiler.

Bucak Emniyet Müdürü Yunus Avcı “Şebekeye yönelik eş zamanlı operasyonlarla ve polis kriminal laboratuar raporlarına göre change yapıldığı anlaşılan 32 araca el konularak Emniyet Müdürlüğümüzün otoparkına çekilmiştir. Otomobili kaybolan vatandaşlarımız, otoparkta bulunan otomobilini tanıyabilmeleri halinde kendilerine teslim edilecek, kayıp oto sahipleri gelip otomobillere bakabilirler” dedi.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 14:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan sarıca IP: 85.104.93.xxx Tarih : 25.06.2009 11:46:51

iyi günler efendim ben antalya demreden yazıyorum abicim geçen yıl ağustos ayında aynı şekilde aynı şahıslar benş de dolandırdılar ben bucağa gelipte yaşadıklarımı anlata bilirmiyim telefon numara..05363606045