30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Oto hırsızlık şebekesine darbe

Bucak Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıntı araç çetesine 23 Mayıs tarihinde eş zamanlı olarak Bucak, Antalya, ve ilçeleri Finike, Demre , Elmalı, Muğla’nın Ortaca ilçelerinde yapılan on yedi noktadaki operasyonlarda 14 kişi göz altına alınırken şebekenin 250 araç üzerinde çalıntı ve change yaptığı iddia edildi.

Bucak Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık masası ekiplerince Aralık 2008 tarihinden bu tarafa hırsızlık ve change şebekesinin ağır hasarlı yüksek modelli satın almak suretiyle Antalya, Finike ve Muğlanın Ortaca ilçelerinde parçaladıkları, parçalanan araçların aynı model ve tip araçları çalarak, parçalamış oldukları araç bilgilerini çaldıkları araçlara monte ederek change yaptıkları araçları piyasaya sürerek sattıkları ortaya çıktı.

Hırsızlık masası ekiplerince çalınan ve change edilen bu araçların takibi sonucu 23 Mayıs tarihinde eş zamanlı olarak Bucak, Antalya da üç noktada, Antalya nın Finike ilçesinde yedi noktada, Demre İlçesinde bir nokta da, Elmalı ilçesinde iki nokda da Muğla’nın Ortaca ilçesinde iki nokta da olmak üzere on yedi noktada operasyon yapıldı.

Eş zamanlı yapılan operasyonlarda çalıntı araç ve change ilgisi olduğu iddia edilen birisi bayan olmak üzere on dört kişi gözaltına alındı. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çeşitli araçlara ait tescil belgeleri, noter satış belgeleri, nüfus cüzdanı suretleri, araçlarla ilgili notların bulunduğu ajanda, üç adet otomotik av tüfeği, on altı adet tabanca fişeği ele geçirildi. Aramalarda elde edilen belge ve dokümanlara polis tarafından el konularak soruşturmalar sürdürülüyor.

Çalıntı araç ve change çetesinin bu güne kadar 250 araç civarında yerli ve yabancı marka ve model araçlarla ilgilerinin olabileceği belirtilirken bu güne kadar 155 civarında araca change işleminin uygulanmış olabileceği belirtildi. Eş zamanlı operasyonda Bucak, Antalya, Finike, Demre Elmalı ve Muğla’nın Ortaca ilçelerinde ele geçirilen 32 araça el konularak Bucak Emniyet Müdürlüğü parkına çekildi.

El konulan araçların polis kriminal raporlarına göre change olduğu tespit edildi. Şüphelenilen diğer araçların ise halen polis kriminal laboratuarında inceleniyor.
Yakalanan şahıslardan birisinin on ayrı suçtan, iki şahsın ise farklı suçlardan arandığı, Halen çalıntı ve change çetesi ile bağlı bulunduğu tespit edilen üç kişinin ise yakalama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 18:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?