30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Otomotiv öğrencilerinden devrim!

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi(MAKÜ) Burdur Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Bölümü öğrencisi yedi genç, hurda olarak aldıkları aracı modifiye yaparak telefonla çalışabilen bir araç haline getirdi.

MAKÜ 2. Proje Şenliği için icat ettikleri otomobil hakkında bilgi veren öğrenciler, hurda olarak aldıkları aracın el yapımı elektrikli devre sayesinde dünyanın neresinde olursa olsun telefonla çalışabildiğini, ayrıca aracın motorunda Murat 131 marka aracın far kapağından yaptıkları turbonun bulunduğunu ve elektrikli sistem taktıklarını bildirdi.

Araç motorunu tamamıyla kendilerinin yaptığını ifade eden gençler, Bilim Şenliği'nde en çok ilgi gören araba olmaktan mutluluk duyduklarını da ifade etti. Aracın kaportasını plastik reklam levhalarından yaptıklarını belirten otomotiv öğrencisi bir öğrenci, aracın adının 'Devrim' koymalarının sebebinin ilk Türk Devrim arabalarının yolda kalması ve Türk Devrim arabalarının sürümünün kaldırılması olduğunu dile getirdi.

Türk genci olarak 'Devrim' isimli bir araba yapmaktan onur duyduklarını anlatan öğrenci, arkadaşları adına yaptığı açıklamada, tüm dünyada telefonla çalışabilen araçları Devrim'in Türkiye'ye ve Türk otomotiv sanayisine katkı sağlamasını istediklerini anlattı.

MAKÜ Burdur Meslek Yüksekokulu 2.Proje Şenliği'nin en göze çarpan icadını yapmaktan mutlu olan 7 öğrenci, önümüzdeki günlerde 'Devrim' isimli aracın patentini almak için Türk Patent Enstitüsü'ne başvuracaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 10:42:11
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 16:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa yılmaz IP: 88.225.229.xxx Tarih : 27.05.2009 18:11:11

Sizlere yapabilicem tek yorum helal olsun insallah bizde motoru ve tasarımı ile seri imalatlar yapıp ve degisen dünyaya kafa tutabilicek kadar modern araclara sahip olabilelim ha türkiyede arac sahibi olunmuyormu olunuyor milyonlarca lira verip benim arabam diye kasıldıgımız ya alman ya ingiliz yada fransız ve boyle sıralanıp giden ülkelerin öz malları ...........................