4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Özak: Derbiyi kaliteli bulmadım

DEVLET BAKANI ÖZAK, DERBİYİ DEĞERLENDİRDİ

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Burdur'da izledi. Burdur protokolü ile Yeşilova Jandarma İl Komutanlığı Misafirhanesi'nde derbiyi izleyen Özak, maçı kaliteli bulmadığını söyledi. Tempo ve mücadele dolu bir maç sergilendiğini belirten Devlet Bakanı Özak, derbi süresince topun yere inmediğini ve pas güvenliği olmadığını anlattı.

Devlet Bakanı Özak, derbi maç hakkında şöyle konuştu: "Bana göre çok kaliteli bir maç olmadı. Tempo oldu biraz, mücadele oldu, top yere inmedi. Pas güvenliği yoktu. Orta sahalar pek başarılı değildi ama iki tarafta mücadele etti. Biraz stresli bir maçtı. Fenerbahçe tabi deplasmanda iyi bir galibiyet kazandı. Bütün bunlara rağmen hâla matematik olarak hem Fenerbahçe'nin hem Galatasaray'ın hem Bursaspor'un hem Beşiktaş'ın belki de çok az da olsa Trabzonspor'un bu dört takımın yine şansı var. Matematik

olarak diyorum çünkü matematik 7 maç var, 21 tane alınmamış puan var. Bunları bir takıma ilave et öbürleri altında kalabilir ama en avantajlısı yine bu durumda Bursaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray olarak görüyorum. İyi tarafı da centilmence bir maç oldu. İnşallah maç sonunda bir olay çıkmamıştır. Maçta rahmetli Özhan Canaydın'ın anılması, hatırlanması, centilmenlik örneği bir insanın anılması çok önemliydi inşallah Özhan bey yaşarken verdiği mesajı, aramızdan ayrıldıktan sonra da vermeye devam ediyor. Allah rahmet eylesin diyorum."

Trabzonspor Başkanlığı dönemine değinen Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, başkanlığı döneminde yeşil sahaların yokluğundan, televizyon iletişiminin olmamasından, teknik adam eksikliğinden bahsetti. Futbolda şimdi büyük paraların konuşulduğunu dile getiren Devlet Bakanı Özak, sözlerine şöyle devam etti: "Televizyon iletişimi yoktu. Türkiye teknik adam konusunda iyi değildi. Bu kadar büyük paralar konuşulmuyordu özellikle havuz sistemini Trabzonspor'da ben başkan iken yapmaya çalıştık, şu anda gelinen rakam çok büyük. Bu kadar büyük harcamaya kalite iyi değil bana göre, bu kadar büyük harcamaya, bu kadar büyük futbolcu gelirlerine karşılık bakıyorsunuz, kalite ve ortaya koyulan ürün çok iyi değil. Bu maalesef Milli Takım'a da yansıyor."

Türkiye'de inanılmaz bir futbol sevgisi ve sevdası olduğunu anlatan Özak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Alt yapıya çok önem vermek lazım. Barcelona en büyük örnektir. Hocası Barcelona'da oynadı, oyuncuları Barcelonalı ve dünyanın en büyük takımı Barcelona işte en büyük örnek' diye konuştu.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde Galatasaraylı taraftarların Fenerbahçeli futbolculara pet şişe atmasını, futbolcu ve kalecilerin gözlerine lazer ışığı tutulmasını eleştiren Devlet Bakanı Özak, bundan sonra şiddet yanlısı taraftarların tespit edileceğini ve hiçbir maça alınmayacağını açıkladı.

Başbakanlığa gönderilen şiddet ve düzensizlik konulu yasa taslağında taraftarlar içinde maddelerin bulunduğunu anlatan

Devlet Bakanı Özak, şöyle konuştu: "Kamera sistemiyle donatılacak bütün statlar, özellikle Süper Lig ve Bank Asya'yı kendi kulüpleri yapacak. Diğerlerini biz yapacağız. Pet şişe atmak, taş atmak, küfretmek, bunların hepsinin bir cezası olacak. Kişiler tespit edilecek. Alt kattaki gözetim odalarına getirilecek gerekirse mahkemeye çıkarılacaklar ama mutlaka ve bizim istediğimiz de şudur; şiddet ve düzensizlik davranışlarında bulunan taraftarlar, cezalansın ve maçlara giremesin ama salona, stada, Türkiye'deki bütün maçlara giremesinler. Çünkü suç olacaksa ceza da olacak başka çare yoktur."

DEVLET BAKANI ÖZAK, DERBİYİ DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2010 Pazartesi 09:50:01
Güncelleme :29 Mart 2010 Pazartesi 14:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?