4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Özçimen gençlere veda etti

BURDUR’DA 19 MAYIS KUTLAMALARI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Burdur’da da törenlerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlandı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Burdur Gazi Atatürk Stadyum’unda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit gençlere seslenerek, “19 Mayıs 1919’un 91. yılında bir bayram coşkusunda, Büyük Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere armağan ve emanet etmesinde, bu milletin bir evladı olarak ben de sizler gibi duygulanıyorum. Atatürkçü, yenilikçi, uzlaşıcı düşüncelerinizle coşuyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın tüm ulusumuza, coşku, bereket yaşatmasını, tüm insanlığa barış getirmesini diliyorum” dedi.

VALİ ÖZÇİMEN BURDURLULARLA VEDALAŞTI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram etkinliklerinde son Valiler Kararnamesi ile Bolu’ya atanan Vali İbrahim Özçimen Burdurlularla vedalaştı. Vali.Özçimen yaptığı konuşmada, “İlinizde iki sene sizlerle beraber oldum. Tayinim çıktı gidiyorum. Burdur’da sizlerle benim bu son bayramım. Burdur’da çok güzel insanlarla beraber oldum. Gençlerimizin istikbalde çok güzel yerlere geleceklerine inancım tamdır. Onların heyecanlarından gözlerinden anlayabiliyorum. Kendilerine çok güzel istikballer diliyorum. Burdur’daki bu güzel insanları, özellikle Milli Bayramlardaki büyük heyecanı hiç unutmayacağım, benim aklımda kalan fotoğraflardan biri olacak” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kutlama etkinliklerinin devamında resmi geçit töreni yapıldı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile düzenlenen koşu, engelliler koşusu, şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

ŞEHİT AİLESİNE MADALYA

Törende ayrıca 15 Mayıs 2007 tarihinde Diyarbakır’ın Dicle İlçesi kuzeyinde Altunca Tepe Bölgesi’nde icra edilen bir operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen bombalı düzeneğin patlaması sonucu şehit olan Burdur’un Karamanlı İlçesi Eşeler Mahallesi’nden Şehit Tankçı Teğmen Halil Demirörs’ün Devlet Övünç Madalyası ve Beratı ailesine takdim edildi.

BURDUR’DA 19 MAYIS KUTLAMALARI
BURDUR’DA 19 MAYIS KUTLAMALARI
BURDUR’DA 19 MAYIS KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 15:48:05
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 16:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?