9
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Özürlüler kayıt altına alınıyor

Burdur Özürlüler Derneği Başkanı Vural Kanrıcı, Burdur genelinde özürlü vatandaşların tespit edilerek kaydedildiğini söyledi. Kanrıcı, İl Jandarma Komutanlığı ile yapılan ortak çalışmayla Burdur ve köylerinde bulunan özürlülerin tespit edildiğini belirtti.

Derneğin kuruluş amacı ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren Burdur Özürlüler Derneği Başkanı Vural Kanrıcı, İl Jandarma Komutanlığı ile yapılan ortak çalışmayla Burdur ve köylerinde bulunan özürlülerin tespit edildiğini belirtti.

İlk özürlüler olimpiyatlarının da Burdur’da yapıldığına dikkat çeken Kanrıcı, "Derneğimiz 100 özürlüye günlük olarak ücretsiz yemek vermektedir. Özürlü çocukların da toplumla kaynaşmalarını sağlamak, kendilerine olan güvenlerini arttırmak, gençlere simit ve mısır patlatma arabasıyla dönüşümlü olarak iş imkanı sağladık. 10 kasım 2003 yılında oluşturulan Avrupa Özürlüler Parlamentosu’nda alınan karar gereği ülkemizde ilk defa oluşturulan Özürlüler Parlamentosu’nda ilimizi temsil ederek parlamentonun 3 komisyonunda yer aldık. Derneğimize gelir sağlamak amacıyla düğün, cenaze ve açılışlara gönderilen çelenklerden vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde bir kazanç sağlıyoruz. Ayrıca Burdur’da 3 panel, 4 konser, 2 tiyatro ve çok sayıda kermes yine derneğimiz önderliğinde gerçekleştirilmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 18:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?