30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Palandöken esnafla dertleşti

PALANDÖKEN ESNAFLA DERTLEŞTİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafın sorunlarının üç çözümü var. Haksız rekabeti kaldıracaksın, bizi teşvik edeceksin, bize destek vereceksin. Çin ürünlerinden uzak duracaksın" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf odaları birliği başkanları ile görüşmek üzere Burdur'a geldi. Burdur Uzun Çarşı esnafını gezen Palandöken, esnafın durumunu sordu, Burdur'un meşhur tatlısı ceviz ezmesinin tadına baktı. Burdur'un en eski kahvesine uğrayan Palandöken, kahvede sigara yasağı, esnafın genel durumu ve terör olaylarına değindi. Esnafın gerçekten bu değişim dönüşüm sürecinde büyük kan kaybettiğini anlatan Palandöken, şunları söyledi: "Önemli

bir sıkıntı var. Sıkıntının üç tane unsuru var. Birincisi haksız rekabet, ikincisi standartların koyulmayışı yani kuralların koyulmayışı, üçüncüsü de desteklenmemesi, esnaf bu değişime nasıl ayak uyduracak. Avrupa ile nasıl yarışacak. Eğer 5 tane firmayı büyütüp onlarla teknolojiye çevirirsek bu kadar işsizliği nasıl bitireceksiniz."

Esnafın halinin düşünülmesi gerektiğini belirten Palandöken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hani sosyal devlet yapısı, bunlar yeşil kartlı falan da değil kendi primini kendi yatıran insanlardır."

ESNAFIN SORUNLARI

Türkiye'yi il il gezdiğini anlatan Palandöken, sözlerine şöyle devam etti: "Cuma günü Uşak'tayım. Türkiye'nin tüm esnafında hep aynı problemler var. Hepsi kuralsızlıktan haksızlıktan yakınıyor. Bunların hepsi gerçek esnaf bu ülkenin dokusu. Gümrük sürecinin başladığı günden bu yana esnafın hali böyle devam ediyor. Kural konulmalı. Esnafın sorunlarının üç çözümü var. Haksız rekabeti kaldıracaksın, bizi teşvik edeceksin, bize destek vereceksin, Çin ürünlerinden uzak duracaksın."

Sigara yasağı hakkında da konuşan Palandöken, şunları söyledi: "Dünyanın hiçbir yerinde uygulanmayan bir yasa uyguluyoruz. Dünyanın her yerinde içilen içilmeyen bölümler olarak ayırıyorlar. Dünya bunu böyle yapıyor. Bir hafta evvel İsveç'ten geldim. Havaalanında sigara içilecek bölüm var. İçilen içilmeyen yerler var. Bu kadar katı kurallar hiçbir yerde uygulanmıyor. Sen onlardan daha mı akıllısın? Sigaranın içilmesini biz de istemiyoruz. Sağlıklı bir toplum olmak istiyoruz. Sen 300 bin işyerine iş mi

vereceksin. İşsizlik Sigortasından kaynak mı vereceksin? Peki ne yapacak bu adam? Orta yolun bulunmasını talep ediyoruz."

BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI BİRBİRİNE SİLAH SIKMASIN

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuşmasında son olarak yaşanan terör olayları hakkında konuştu. Tokat Reşadiye'de kaybettiğimiz 7 şehidimizin yakınına başsağlığı dileyen Palandöken, sözlerini şöyle tamamladı. "Dün akşam şehit olan 7 tane ana kuzusunun ailelerinin yakınlarının başı sağolsun. Ülkemiz terörden çok çekti. Türkiye'nin demokratikleşmesinde herkes hem fikir ama bu ülkede birlikte yaşayan insanların birbirlerine kurşun sıkması, çatışması son derece

yanlıştır. Bizim sınıfsal bir farkılığımız yok. Aynı toprakta doğmuş, bu zamana kadar birlikte yaşamışız. Birkaç tane provokatörün ülkemizdeki kaosunu ana baba çekiyor, bizler çekiyoruz. Bu ülkenin çocukları birbirine silah sıkmasın."

PALANDÖKEN ESNAFLA DERTLEŞTİ
PALANDÖKEN ESNAFLA DERTLEŞTİ
PALANDÖKEN ESNAFLA DERTLEŞTİ
PALANDÖKEN ESNAFLA DERTLEŞTİ
PALANDÖKEN ESNAFLA DERTLEŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 16:39:00
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 13:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?