4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Piribaşlar Evi Mayıs'ta bitiyor

PİRİBAŞLAR EVİ MAYISTA BİTİYOR

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Piribaşlar Evi restorasyon çalışmalarının Mayıs ayında biteceğini açıkladı.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya restorasyonunun gecikmesinin Piribaşlar Evi'nin çevresinde bulunan üç parselin satın alınarak projeye dahil edilmesi olduğunu belirtti. Başkan Akkaya, “Piribaşlar Evi’nin çevresindeki üç parseli de satın alarak projeye dahil ettik. İlave inşaat devam ediyor. Bu nedenle müteahhit firma tarafından süre uzatımı istenildi. Maddi konuda hiçbir sıkıntı yok. Sadece projenin büyümesi sebebiyle müteahhide ek süre verildi” dedi.

Burdur Belediyesi Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılacak olan Piribaşlar Evi’nin restorasyonu 30 Eylül 2009 tarihinde bitmesi gerekirken çevresindeki üç parselinde kamulaştırılması ve projeye dahil edilmesi nedeniyle müteahhit firmanın ek süre istediğini belirten Başkan Akkaya, “Antalya Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde yapılan ek kamulaştırmalar nedeniyle müteahhide 230 gün ek süre verildi. Bu süre Mayıs ayında doluyor” şeklinde konuştu.

Piribaşlar Evi'nin Burdur'un yüz akı ve simgesi olacağını aktaran Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya Piribaşlar Evi'nin restorasyonunun tamamlanmasından sonraPiribaşlar Evi’nin, Burdur Belediyesi Kültür ve Sanat Evi olarak faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

PİRİBAŞLAR EVİ MAYISTA BİTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 13:13:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 13:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?