30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Proje bitti, kardeşliğe devam

Avrupa Birliği tarafından finansa edilen, Bucak ilçesi ile Polonya’nın Krotoszyn ilçeleri arasındaki işbirliği ve Kardeşlik Köprüsü projesi haziran ayı içerisinde sona ermesi beklenirken, kardeşliğe devam kararı alındı.

Yaklaşık iki yıl önce Avrupa Türk İşadamları Konseyi ATİK öncülüğünde Polonya’nın Krotoszyn ile Bucak ilçeleri arasında Avrupa Birliği hibe projesi kapsamında kardeş şehir olan ve haziran ayı içerisinde projenin sona ermesi beklenirken, Polonya’nın Krotoszyn Belediye Başkanı Julian Joks başkanlığında Türkiye’ye gelerek Bucak ilçesinde incelemelerde bulunarak Ağlasun ilçesinin Sagalasos antik kentini gezerlerken, bazı fabrikalarda incelemelerde bulundular.
Bucak Belediyesinde yapılan toplantıya Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Burdur Milletvekili Mehmet Alp ve Polonya’nın kardeş ilçe Krotoszyn Belediye Başkanı Julian Joks ve beraberindeki heyet katıldı.

Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz “Yaklaşık iki yıl önce Polonya’nın Krotoszyn belediyesi ile yapılan protokol ile Kardeşlik Köprüsü kurulmuş, iki yıl boyunca Bucak ve Krotoszyn ilçelerinde sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliği ile sağlam ilişkiler kurulmuştur. Projenin sona ermesi halinde yeni projeler ile sağlam dostluklar kurulmuş, bu dostluklar önümüzdeki günlerde de yaşayacaktır” dedi.

Krotoszyn Belediye Başkanı Julian Joks ise yaptığı konuşmada “İki yıl içerisinde Polonya ve Türkiye arasında kardeş belediye ile güzel projeler ürettik. Ekonomik, sosyal, kültürel yönden etkinlikler düzenledik. Kardeşlik Köprüsünü proje sonrası da eğitimci, eğitimci ile, siyasetçi, siyasetçisi ile, esnafı, esnaf ile, işadamlarımız ticaretleri ile Kardeşlik Köprüsünü daha da arttırmalı, Kardeşlik köprüsü halk seviyesine inmelidir” dedi.

KROTOSZYN’DA TÜRK GÜNLERİ DÜZENLENECEK

Polonya’nın Kardeş ilçe Krotoszyn’da kurulan Krotoszyn – Bucak Bosfor İşbirliği Derneğinde 27 Mayıs, 29 Mayıs tarihleri arasında Türk günleri düzenlenecek. Dernek Başkanı Emilia Patalas “27 Mayıs, 29 Mayıs tarihleri arasında Krotoszy’da Türk Günleri düzenleyeceğiz. Türk Günlerinde, Türk yemekleri yanı sıra, Polonya’da ilk, orta ve lise dengi okullarımızda Türkiye ve Polonya’yı kardeşlik özverilerini kapsayan şiir, resim ve kompozisyon dallarında yarışmalar düzenledik. Amacımız Türk ve Polonya halkını kaynaştırmaktır” dedi.

3 Mayıs’ta Türkiye’ye gelen Polonya’nın Krotoszyn şehrinden gelen heyet Bucak ve Burdur’daki çeşitli inceleme ve gezilerden sonra 7 Mayısta ülkelerine geri dönecek.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 09:23:00
Güncelleme :5 Mayıs 2009 Salı 09:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?