4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Proje uygulanmaya başladı

PROJENİN BURDUR BÖLÜMÜ UYGULANMAYA BAŞLADI

Ekonomisinin yüzde 70’i tarım ve hayvancılığa dayanan Burdur’da Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ve Ziraat Bankası’nın işbirliğiyle hazırlanan ‘Tarımda Küçük İşletme Kalmasın Toplantıları Projesi’nin Burdur bölümü uygulanmaya başladı.

Amacı, bölgede tarımsal üretimde ve ticarette güç birliği oluşturmak, güç birliğinin yaratacağı sinerji ile tarımda yerel sorunlara çözüm getirmek, yerel üretimde tarımdaki en yeni teknolojilerin kullanımını sağlamak, yatırımcıyı cesaretlendirmek, tekniğine uygun üretim metotlarını göstermek, üreticinin ve yatırımcının kaynak sorununa çözümler getirmek ve projenin hedeflediği bölgelerin tanınmasına katkı sağlamak olan üreticilerle buluşma toplantıları, Burdur merkez ile Çavdır, Yeşilova ve Bucak ilçelerinde yapılacak.

Projenin amacı ve tanıtımı için Burdur Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen toplantıya Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, Antalya Ticaret Borsası ve BAGEV Başkanı Ali Çandır, Burdur TSO Başkanı ve BAGEV Başkan Yardımcısı Yusuf Keyik, Ziraat Bankası Bölge Başkanı İbrahim Turgutalp, Ziraat Bankası Burdur Şube Müdürü Namık Kemal Özkan, Tarım İl Müdürü Kadir Güven ile Bucak, Çavdır ve Yeşilova ilçelerinin tarım ve banka şube müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Borsa Başkanı Baki Varol, Burdur’daki ilk toplantının 9 Mart’ta Burdur TSO Konferans Salonu’nda yapılacağını, ardından 15’şer gün arayla ilçeler Bucak, Çavdır ve Yeşilova’da yapılacağını açıkladı. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan herkesi toplantılara katılmaya davet eden Varol, “Bugünkü toplantıyı küçük olsun benim olsun düşüncesiyle değil bundan sonra bizim olsun büyük olsun düşüncesiyle yola çıkmak istiyoruz” dedi. Burdur’un Türkiye’nin Hollandası olarak tabir edildiğini hatırlatan Varol, “Kendisi ağır ağır zayıflayan bir ilimiz. Burdur’daki süt tonajını geçen 10 il oldu.

Şu anda hayvancılık kötüye doğru gidiyor. Şu anda hayvancılık kötüye doğru gidiyor. Başlangıç günlerinizdeyiz. İlerdeki günlerde bu şekilde sürerse son 16 ilde teşvik verilen yatırım ve hayvan alımına yüzde 40 destek verilirse Türkiye’de hayvancılığın bitişi demektir. Proje kesinlikle yanlıştır ve kaos yaşatır” diye konuştu.

BAGEV ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ise yürütülen proje ile ilgili, “Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı BAGEV, bir süredir bölgemizde tarımsal kalkınmaya yönelik kapsamlı bir proje yürütüyor. Batı Akdeniz Sohbetleri Tarım Toplantıları adlı bu proje, adından çok ‘Tarımda Küçük İşletme Kalmasın’ sloganıyla tanınır hale geldi” dedi.

Bölgesel tarımsal faaliyetlerin yoğunlaştığı bir çok merkezde toplantılar yapıldığını ve yapılacağını belirten Çandır, “Toplantılardaki amacımız adından da anlaşılacağı üzere tarımda küçük işletme kalmasın mantığında küçükleri yok etme anlamına gelmiyor. Küçük işletmelerimizin orta ve büyük ölçeğe çıkması için birlikte hareket etmelerini sağlamak istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Tarım il ve ilçe müdürlerimiz ile Ziraat Bankası'nın çok ciddi desteği var. Küçük üreticilerimizin birlikte hareket ederek güçbirliği yapmalarını, yeni yatırım ve finansman olanaklarını artırmalarını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Ziraat Bankası Bölge Başkanı İbrahim Turgutalp da, 5 yıldır bölgede olduğunu, kooperatifçiliğin örgütlenme adına Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti.

Toplantının ardından katılımcılar, Bilge Kaan Hayvancılık’ın çiftliğini gezerek, bilgi aldı.

PROJENİN BURDUR BÖLÜMÜ UYGULANMAYA BAŞLADI
PROJENİN BURDUR BÖLÜMÜ UYGULANMAYA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 12:40:03
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 12:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?