4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Referandum toplantısı

BURDUR VALİSİ TAPSIZ, SİYASİ PARTİ İL BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, kentteki siyasi partilerin il başkanlarıyla bir araya gelerek 12 Eylüldeki Anayasa değişikliği paketi oy kullanma işlemlerinin huzurlu bir şekilde geçmesi için uyumlu bir çalışma temenni etti.

12 Eylül’de yapılacak olan Anayasa değişikliği paketi referandum öncesi alınan güvenlik tedbirleri doğrultusunda Burdur Valisi Süleyman Tapsız, siyasi parti başkanlarıyla toplandı. Vali Tapsız’ın başkanlığındaki toplantı İl Emniyet Müdürlüğü 3. katında bulunan toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Burdur’da şubesi bulunan 18 siyasi partiden 12’sinin il başkanları katıldı. İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan’ın da hazır bulunduğu toplantıda il başkanlarıyla tek tek tanışan Vali Süleyman Tapsız, “Demokrasinin asli unsuru olan siyasi partilerin ve vatandaşların huzurlu bir şekilde seçim geçirmesi için yapılabilecek çalışmaları değerlendirmek için bir araya geldik. Bu süreçteki yasakları tekrar hazırlamak ve üzerimize düşenleri yapmak için toplandık. 31 Mayıs günü başlayan seçim takvimi 12 Eylül’e kadar sürecek. Bu süreçte il ve ilçe seçim kurulları, kolluk güçleri ve siyasi partilerin uyum içinde çalışmasını bekliyoruz” dedi.

İl başkanlarından karşılaşılacak en ufak bir sorunda bile gece gündüz demeden emniyet ve jandarmanın telefonlarına ihbarda bulunmalarını isteyen Vali Tapsız, duyulan her bilginin hemen doğru kabul edilmemesi gerektiğini aktardı. Yüksek Seçim Kurulu’nun referandum öncesi kuralları açıkladığını hatırlatan Vali Tapsız, tüm siyasi partilerin buna göre hareket etmesini istedi. Burdur’un geçtiğimiz yıllarda huzurlu seçimler geçirdiğini hatırlatan Vali Tapsız, “Referanduma kadar şehrimizde gürültü, görüntü ve çevre kirliliği olmaması yönünde partilerimizin duyarlı olmalarını arzu ediyoruz. Referandumda halkımız hür idaresiyle evet ya da hayır oyu kullanacak. Sonuçta vatandaşların isteği olacak. Bize düşen bu isteğin gerçekleşmesi sırasında vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak. Tüm partilerimizin bunun için desteğini esirgemeyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Daha sonra Güvenlik Şube Müdürü Zeki Duran, il başkanlarına seçim kural ve yasaklarıyla ilgili geniş bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 17:58:02
Güncelleme :3 Ağustos 2010 Salı 18:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melih IP: 78.170.117.xxx Tarih : 10.08.2010 12:29:35

burdur da olsam hayır diyecektim.sebebi de mevcut vekillere tepki olması...çünki kendileri demokrat olsalar dı,il başkanlığı seçimlerinde adaletli davranırlardı...