4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Sagalassos bu yıl büyüleyecek

‘SAGALASSOS BU YIL BÜYÜLEYECEK’

Burdur’un Ağlasun ilçesinde bulunan Sagalassos antik kenti kazı ekibinin başkanı Prof.Dr. Mark Wealkens, artık bir Türk kadar Türkçe konuşabildiğini, 26 yıldır süren kazı çalışmaları sebebiyle Ağlasunlu olduğunu söyledi.

Kazı çalışmalarının yıllardır devam ettiğini ve geçmişte Sagalassos antik kentinin bir taş parçası olarak göründüğünü belirten Prof.Dr. Mark Wealkens, “Şimdi ise Sagalassos’a gidenler oradaki kentin ne kadar muhteşem bir mimari yapıya sahip olduğunu anlayabiliyor. Antoninler Çeşmesi açıldığında, antik çağdaki gibi çeşmeden su akınca, o zaman Sagalassos’un güzelliği ortaya çıkacak. Sagalassos bu yıl büyüleyecek” dedi.

ZİYARETÇİ EVİ OLMALI

Prof.Dr. Mark Wealkens kazı ekibi ile birlikte Burdur Valisi Süleyman Tapsız’ı ziyaret ederek Antoninler Çeşmesi açılış davetiyesini verdi. Burdur’un kültür ve turizm açısından birçok ilden daha şanslı olduğunu dile getiren Vali Süleyman Tapsız, Sagalassos’un kendisine heyecan verdiğini söyledi. Sagalassos’ta bir ziyaretçi evinin bulunması gerektiğini aktaran Vali Süleyman Tapsız, “Sagalassos’ta bir ziyaretçi evi olmalı, vatandaşlar Sagalassos antik kentini görmeden önce, o ziyaretçi evinde Sagalassos’un antik çağ filmini izlemeleri lazım. Vatandaşlar filmi izledikten sonra Sagalassos’u gezip, anlamalı, filmde izlediğini kenti hayal edip kurgulamalı”dedi. Sagalassos’un dünyanın en güzel antik kenti olarak tarihe geçeceğini belirten Vali Tapsız, Prof.Dr Wealkens’ten çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

‘SAGALASSOS BU YIL BÜYÜLEYECEK’
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 15:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?