4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Sagalassos’un Belçikalı konukları

SAGALASSOS’UN BELÇİKALI KONUKLARI

Burdur’un Ağlasun ilçesi sınırları içinde yer alan ve kazı çalışmalarını Belçika Kraliyet ailesinin desteklediği Sagalassos antik kenti, Belçikalı turistler tarafından ziyaret edildi.

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından davet edilen ve Burdur’da evlerde konuk edilen 25 Belçikalı kadın turist, 4 gün boyunca hem Türk kültürünü tanıdı hem de Belçika Kraliyet ailesinin kazı çalışmalarını destekleği Sagalassos antik kentini ziyaret etti. Kendileri için Burdur Sanatevi’nde düzenlenen Türk Gecesi’ne de katılan Belçikalı turistlere CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nevruz Gökçeoğlu, CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Recep Karakaya, Türk gelenek ve göreneklerini anlattı.

Aralarında 28 yıldır Belçika’da yaşayan Türk vatandaşı Alime İşçi’nin de bulunduğu Belçikalı turistler, Türkiye’de gördüklerini misafirperverlikten mutlu olduklarını söyledi. Türklerin canayakın insanlar olduğunu belirten Belçikalı Rien Jacobs, Sagalassos antik kentinin ise çok iyi korunduğunu söyledi.

SAGALASSOS’UN BELÇİKALI KONUKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 12:31:02
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 17:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?