7
Mayıs
2024
Salı
BURDUR

Sanal ortamda gezinti

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bastırılan tanıtım materyalleri, valilik toplantı salonu'nda valisi Nurettin Yılmaz tarafından tanıtıldı.

MAKÜ Ağlasun MYO Yrd. Doç. Dr. Kadir Şeker tarafından düzenlenen Burdur Vilayeti 1928 isimli kitapta, Burdurluların yaşam tarzı, giyim kuşamı, yeme içme kültürünün aktarıldığını dile getiren Yılmaz, tanıtım materyallerinde emeği geçen yazar, akademisyen ve halk bilimcilerine teşekkür etti.

Burdur Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan materyallerin Türk Kültürünü, Teke Kültürünü yansıtan eserler olduğunu ifade eden vali Yılmaz, 'özellikle Teke Kültürünü, Türk Kültürünü, yöre kültürünü yansıtan eserler ayrıca tarihi ve kültür miraslarımızın, müzelerimizin tanıtım katalogları basıldı. Ben geldiğimde bu kitaplar basıma hazırdı, önsöz istendi fakat bir önceki Sayın Valimiz Süleyman Tapsız Beyin önsözünü biz çıkarmadık çünkü onunda emeği var' dedi.

360 DERECE SANAL GEZİNTİ

Burdur'daki tarihi ve kültürel mekanlar ile ören yerlerinin interaktif ortamda 360 Derece Sanal Gezintiyle gezilebileceğini belirten vali Yılmaz, '360 Derece Sanal Gezinti'de ilimizin önemli merkezleri tarihi, doğal hazinelerimizi 360 derecelik bir açıyla sanal ortamda gezebiliyorsunuz. Burada sadece görsel tanıtım yok mevsimlere göre de gösterim var. Kış mevsimini tıkladığınız zaman, aynı yerin kış görüntüsünü görebiliyorsunuz. Ayrıca kültürel mekanlardaki objelere tıkladığınızda bilgi notları da var. Seçeneklerden Burdur'daki tüm mekanları seçip gezebiliyorsunuz, istediğiniz yeri seçip, o alanla ilgili istediğiniz yöne gidebiliyorsunuz' diye konuştu.

Toplantıda Burdur Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Prof. İsa Kayacan'ın yazdığı 'Burdur'un Saz ve Söz Ustaları' isimli kitabını tanıttı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2012 Salı 16:15:06
Güncelleme :6 Aralık 2012 Perşembe 17:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?