30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Sarızeybek'ten sağduyu çağrısı

EMEKLİ ALBAY ERDAL SARIZEYBEK'TEN BİRLİK MESAJI

Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının ardından PKK terör örgütünün vatandaşları sokağa dökmeye çalışacağını belirterek, bu nedenle vatandaşların sağduyulu davranmasını istedi.

Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, Türk Eğitim-Sen Burdur İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ''Türkiye'de Açılım ve Demokrasi' konulu konferansa katıldı. Nurcihan Velicangil Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansa vatandaşlar ve sivil toplum örgüt üyeleri büyük ilgi gösterdi. Türk Eğitim-Sen Burdur Şube Başkanı Orhan Akın'ın açılış konuşmasından sonra kürsüye çıkan Erdal Sarızeybek, terörle mücadelede yaşadıklarını ve gözlemlerini anlattı. Demokratik açılımın Türkiye'yi bölmek isteyen terör örgütüne af getirdiğini savunan Sarızeybek, "34 PKK'lının teslimi sırasında yapılan gösterilerde şehit ailelerinin vicdanı kanamıştır. Dağdaki teröristi indireceğiz diyorsunuz. İndirin, peki niye terörist elbisesi ile alıyorsun. Sen onları Habur'dan terörist elbisesi ile alırsan, PKK terör örgütü kimliğini kabul etmiş olursun" dedi.

Açılım süreciyle dağdaki silahlı teröristin silahsız hale getirildiğini ve sokakta serbestçe dolaştığını söyleyen Sarızeybek, "Böylece Doğu'daki bazı illerde bölücü örgütün silahsız ordusu kurulmaya başlandı. Çünkü bu insanlar isterlerse bir günde silahlanırlar" diye konuştu.

Ergenekon soruşturmasına ve yargılamasına da değinen Erdal Sarızeybek, "Benim ordu komutanım olmayan bir örgüt başı olmakla suçlanıp idamla yargılanıyor ama İmralı'daki bölücü başına ise 'sayın' diye hitap ediliyor. PKK itirafçısının sözleriyle bir albay tutuklanıyor ve 7 kez müebbetle yargılanıyor. Bu durum Türkiye'de yargının siyasallaştığını gösteriyor" şeklinde konuştu.

DTP'nin kapatılma kararına da değinen Sarızeybek, demokrasilerde ardında silahlı bir terör örgütü olan bir siyasi partinin yaşayamayacağını belirterek, "Bu parti hukuki deliller olmasaydı kapatılmazdı. Ama bu birinci aşamadır. Geçmişte de bu hataları yaptık. En azından bu hükümetin geçmişten ders alıp yeni bir hata yapmaması gerekir. Daha önceden bu parti DEP'ti HEP oldu, HEP'ti DEHAP oldu, HADEP oldu, kapatıldı açıldı, kapatıldı açıldı. Bir yerde eksiklik yaptık ve bu eksikliğimiz de şuydu; bu parti

silahlı bir terör örgütü ile organik bağı olduğu için kapatıldı. Türkiye'de Terörle Mücadele Yasası var. Eğer kişiler siyasi parti çatısı altında olsun ya da olmasın bir terör örgütü ile organik bağ içerisinde faaliyet gösteriyorsa, bunun adı hukuk dilinde terör örgütü üyesi olmaktır" dedi.

Bunun da cezasının çok ağır olduğunu söyleyen Erdal Sarızeybek, "Dolayısıyla hükümetin ve cumhuriyet başsavcılarının bu kapatma davasının ötesinde PKK'nın siyasi cephe teşkilatını çökertmek için adli yetkilerini kullanmaları gerekir. Bununla da bitmez, çünkü PKK terör örgütünün siyasi cephesine destek veren bir AB vardır. Bütün dernek, büro ve vakıfları AB'dedir. Para kasaları İsviçre'dedir. Dolayısıyla bu kapatma davası ile birlikte derhal bir diplomatik atak yapıp, Avrupa'daki PKK'nın siyasi cephe teşkilatını da çökertmek gerekir" şeklinde konuştu.

PKK'nın silahlı kadrosunun Irak'ta bulunduğunu, ABD'nin de Irak'ta olduğunu belirten Sarızeybek, "Dolayısıyla bu kampları ve silahlı cephe teşkilatını himaye eden de ABD'dir. ABD'ye karşı tavır alıp silahlı kadroların derhal tasfiye edilmesi gerekir. Edilmiyorsa şayet ordumuz vardır, Irak'a harekat yapılıp PKK terör örgütü tarihten silinebilir. Ama bunu yapmanın tek şartı Türkiye'de güvenliği sağlamaktır. Güvenliğin olmadığı yerde demokrasi ve insan hakları olmaz. Halkımızın sağduyu içerisinde olması gerekir. Asla ve asla ülkeyi kardeş kavgasına götürecek bir ortama girmemesi gerekir. Devletin güvenlik güçleri de halkın PKK terör örgütünün uzantılarıyla karşı karşıya gelmesini engelleyecek tedbirleri alması gerekir" diye konuştu.

Çözümün birleşmekte olduğunu dile getiren emekli Albay Erdal Sarızeybek, son olarak şunları söyledi:

'Yer gök yıkılmadan bizim varlığımızı yok edemezler, bizi yok sayamazlar. Tek çözüm birliktir, tek yumruk olmaktır, beraber olmaktır. Bizi Anadolu insanı olarak tarif edemezler. Bu coğrafyayı biz kurduk, bu toprakların sahibi asırlardan beri biziz. Biz gerekirse yine aynı güçte, aynı birlik ve beraberlikte, Dereköy baskınında anneler, çocukların silahlanıp teröristlere karşı koyduğu gibi topraklarımızı korumasını gayet iyi biliriz."

Sarızeybek, konferansın ardından Burdurlu vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirerek, kitaplarını imzaladı. Bu arada konferans salonu dışında toplanan Ülkü Ocakları Burdur Teşkilatı üyesi gençler, Erdal Sarızeybek'e ülkücü yemini etti.

EMEKLİ ALBAY ERDAL SARIZEYBEK'TEN BİRLİK MESAJI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 17:22:02
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 19:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?