4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Satranç olimpiyatları Burdur'da

BURDUR SATRANÇ OLİMPİYATI'NA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

Burdur, Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Resul Alptekin, Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Erman Üsküdarlı, Türkiye Satranç Federasyonu Spor Uzmanı Cengiz İnce, Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Serdar Başgül ile Satranç Federasyonu İl Düzenleme Kurulu Üyesi Serdar Kaya, Vali Süleyman Tapsız'ı makamında ziyaret etti. Genel Sekreter Üsküdarlı, Vali Tapsız'a federasyon olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Satranç dalında dünyanın en iyi organizasyonunu yapan federasyonlarından biri oldukları için dünya satranç sporcularının, turnuvaların Türkiye'de yapılmasını istediklerini söyleyen Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Erman Üsküdarlı, “Biz federasyon olarak adeta bir turizm şirketi gibi çalışıyoruz. Katılımcıları havalimanlarından alıp turnuvanın yapılacağı kente götürüyoruz. Karşılaşmaları internetten canlı olarak tüm dünyaya takip ettirebiliyoruz. Olimpiyat süresi boyunca web sitemizden hem Türkçe hem de İngilizce haberleri sürekli güncelliyoruz. Burdur'da da güzel bir organizasyona imza atacağımıza eminiz” dedi.

Burdur'un 26 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Süleyman Tapsız, organizasyonun kentin tanıtımı için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Vali Tapsız, 150'den fazla katılımcıyı ağırlayacaklarını ifade ederek vali yardımcısının başkanlığında oluşturulacak organizasyon komitesinin hazırlık çalışmalara başlayacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 09:41:01
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 12:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?