4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Satrancın nabzı Burdur'da atacak

SATRANÇ'IN NABZI BURDUR'DA ATACAK

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı Burdur'da düzenleniyor. 2010 Tanıtımda Atılım Yılı olan Burdur'da 26 Kasım 2010 tarihinde 15 ülkeden 22 takımın katılımıyla Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı düzenleniyor. 26 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında yapılacak Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı hakkında bilgi veren Burdur Valisi Süleyman Tapsız, “Turizm ve tanıtımda atılım yılı ilan ettiğimiz 2010'da en büyük hamlelerden birini iki gün sonra yapacağız. 26 Kasım'da başlayacak Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı ile Burdur ilk kez bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak. 5 Aralık'a kadar sürecek olan Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı'na Türkiye dahil 18 ülkeden 22 takım katılacak. 100'ü satranç sporcusu olmak üzere yaklaşık 140 kişiyi Burdur'da ağırlayacağız. İngiltere, İsviçre, Rusya, Libya, Sirilanka, Suriye, Türkmenistan, Özbekistan, Hindistan, Yunanistan, Slovenya, Portekiz, Bolivya, Kanada, Ermenistan ve Belarus şampiyonaya birer takımla katılacak. Güney Afrika turnuvada iki takım ile temsil edilecek. Ev sahibi ülkemizden ise turnuvada 4 takım bulunacak. Bunlardan bir takım Burdurlu sporculardan oluşacak. Burdur için büyük bir tanıtım fırsatı olacağını düşünüyorum” dedi. Vali Tapsız sporcuların Grand Özeren Otel'de ağırlanacağını ve Sporcuların Burdur'un kültürel mekan, ören yeri ve antik kentlerini gezeceklerini belirtti.

SPORCULAR'A BURDUR TANITIM GEZİLERİ DÜZENLENECEK

Burdur Valisi Süleyman Tapsız sporcuların iki günlük Burdur programlarını ise “4'er sporcudan oluşan takımların yarışacağı Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı 27 Kasım Cumartesi günü Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Merkezi'ndeki 1. tur ile saat 16.00 da başlayacak. Turnuva pazar ve pazartesi günü yapılacak ikişer turla sürecek. 30 Kasım Salı günü Cumhuriyet Meydanı'ndan Konferans ve Sergi Merkezi'ne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Kortejin ardından resmi açılış töreni düzenlenecek. Aynı gün turnuvadaki 6. tur karşılaşmaları gerçekleştirilecek. Çarşamba günü daha önce de söz ettiğim Sagalassos Antik Kenti, İnsuyu Mağarası ve Burdur Müzesi gezisi düzenlenecek. Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri oynanacak 4 turla birlikte 10 tur karşılaşma tamamlanmış olacak. Grand Özeren Otel'de gerçekleştirilecek ödül töreni ile turnuva sona erecek” şeklinde açıkladı.

KÜLTÜR ETKİLEŞİMLERİ

Burdur'da kültür etkileşimi yaşanacağını belirten Burdur Vvalisi Süleyman Tapsız, olimpiyatlara birçok ilin talip olduğu dile getirdi. Vali Tapsız, “Bu arada 1 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek geziden sonra ekipler kendi ülkelerinin kültürlerinden oluşan gösterilerini sunacak. Kimi ülkelerden gelen sporcular şarkılarını seslendirecek, kimisi halk oyunlarını sergileyecek. Biz de Burdur yöresi oyunlarıyla kültürümüzü tanıtma imkanı bulacağız. Bu turnuvaya birçok il talip oldu ama burada yapılıyor”şeklinde konuştu. Başbakanlık'tan 75 bir TL destek geldiğini belirten Vali Süleyman Tapsız, “Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı için uzun hazırlıklar yapıldı, büyük çabalar harcandı. Başbakanlık tanıtıma fonundan olimpiyat için 75 bin TL'lik ödenek sağlandı. Valiliğimiz, Türkiye Satranç Federasyonu, Burdur Belediye Başkanlığı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve ilimizin kamu kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleşecek turnuva için destek veren herkese teşekkürü bir borç bilirim. Turnuvada kazanan takım hangisi olur bilinmez ama Burdur'un şah ve mat diyerek tanıtımda amacına ulaşacağına eminim'” dedi.

SATRANÇ'IN NABZI BURDUR'DA ATACAK
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 17:49:05
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 17:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?