8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

SDÜ'de 'bağış' istifası

Süleyman Demirel Üniversitesi’ne (SDÜ) bağlı Burdur Meslek Yüksek Okulu’nda öğrencilerden zorla bağış aldığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan okul müdürü Seval Kırtar istifa etti.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın öğrencilerden gelen şikayetler üzerine başlattığı soruşturma henüz sonuçlanmazken, hakkında soruşturma açılan Seval Kırtar’ın istifa etmesi nedeniyle yerine Burdur Eğitim Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Seval Köse atandı.

Burdur Meslek Yüksek Okulu’nda kırtasiye parası adı altında her öğrenciden rutin olarak 10 YTL toplattığı öne sürülen Kırtar’ın valilikten alınan yetkiyle değişik tutarlarda makbuz bastırmasına rağmen 10 YTL’lik makbuz bastırmadığı ve her 3 kişiye bir makbuz verileceğini açıkladığı öne sürülmüştü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Burdur Şube Başkanı Orhan Akın, "Olayı adım adım takip ettik. Yaşanan gerçekler rektörümüzü de tatmin etmiş olmalı ki gereği yapılmış. Kendisine teşekkür ederiz. Biz kişilerle değil kurumların işleyişiyle ilgili tavır alırız. Umarız yeni müdürümüz Seval Köse benzer uygulamalara geçit vermez. Aksi halde tavrımızı yine net bir şekilde ortaya koyarız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 16:38:41
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 15:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?