7
Mayıs
2024
Salı
BURDUR

Şehit evi yasa boğuldu

Mardin’in Derik ilçesinde polis aracının geçişi sırasında terör örgütü tarafından konulan mayının patlaması sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Orhan Ayan’ın Burdur Merkez Aziziye köyündeki baba ocağına ateş düştü.

Açık kalp ameliyatı olan 78 yaşındaki baba Ali Ayan’a, rahatsızlığı sebebiyle şehit haberini söyleyemeyen köylüler köy meydanında Vali Vekili ve Emniyet Müdürü’nü bekledi. Burdur Vali Vekili Bahir Altunkaya, Burdur İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan ve Burdur Müftü Vekili Halil Taş, şehit evine gelerek, acı haberi verdi.

Şehit evine yaklaşan kalabalığı gören Şehit annesi Kezban Ayan, oğlunun şehit olduğunu anlayınca feryat etti. Burdur Vali Vekili Bahir Altunkaya, Burdur İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan ve Burdur Müftü Vekili Halil Taş, şehit babası Ali Ayan’a acı haberi evin girişinde verdi. Acı habere şaşıran şehit babası Ali Ayan’ı polis memurları koluna girerek eve götürdü. Müftü Vekili Halil Taş da Ayan’ı teselli etti. Kadın Polisler ise, anne Kezban Ayan’ı teselli etti. Şehit evinde 112 ekibi hazır bekletildi.

BABASIYLA SARILARAK AĞLADILAR

Kardeşinin şehit haberini alır almaz köye gelen ağabey Turhan Ayan, baba Ali Ayan’a sarılarak ağladı. Kalp hastası Ali Ayan’ın fenalaşmaması için polis memurları, ağabey Turhan Ayan’ı anası Kezban Ayan’ın yanına götürdü.

Mardin’de hain tuzakta şehit olan Özel Harekat Polisi Orhan Ayan’ın baba evine Ramazan Bayramı’nda bayramlaşmaya geldiğini, Polis Şehit Ayan’ın eşi Filiz Ayan ve iki çocuğu 15 yaşındaki Büşra Ayan ve 12 yaşındaki Berkcan Ayan ile birlikte Konya’da yaşadığı, Mardin’e ise gecici göreve gittiği öğrenildi. Polis Şehit Orhan Ayan’ın yarın Burdur merkez Aziziye Köyü, Köy Mezarlığı’na defnedileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2012 Salı 09:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?