8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

Sezer: Hükümet 'yama' telaşında

Demokratik Sol Parti (DSP) yeni Genel Başkanı Zeki Sezer yurt gezileri çerçevesinde uğradığı Burdur’da partisinin düzenlediği toplantıya katıldı. DSP’nin toplantısına 80 kişilik bir grup katıldı.
Burdur Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda hükümete yüklenen Sezer’in keyifsiz hali gözlerden kaçmadı.

DSP’nin seçimlerden önce çok büyük sıkıntılara maruz kaldığını ve bu yüzden hükümetten zorla uzaklaştırıldığını savunan Sezer, "Bizim hükümetimizden sonra iş başına gelen AK Parti hükümeti, bizim düzene koyduğumuz ekonomiyi kendileri düzene koymuş gibi halka anlatıp bizim başarılarımızın üstünden prim yapmaya çalışıyor. Hükümet şu ana kadar sadece duble yol çalışması yapmış ve geçtiğimiz yıl yaptıkları duble yollar bu yıl bozulunca yama yapma telaşına girmiştir. ’Bu yıl yol yap, gelecek yıl yama’, bu işler böyle olmaz, halkın parası bu şekilde israf edilemez. Bir de sayın Başbakan ’ülkemize 30 milyar dolar yabancı sermaye girdi, bu bizim için çok önemli bir atılımdır’ diyor, hayır ülkeye 30 milyar dolar yabancı sermaye girmedi, borsaya 30 milyar dolar sıcak para girdi. Sayın Başbakan bunu bu şekilde açıklamıyor da 30 milyar doların yabancı sermaye olduğunu söylüyor. Bu hükümet her alanda yaptığı işlerle başarısız sonuçlar almıştır ve bunlardan en büyük zararı çiftçilerimiz görmüştür. Mesela Burdur, anason üretimi yapılan bir bölgemiz, şimdi soruyorum çiftçilerimize bu yıl ürettiğiniz ürünü 3 yıl öncesinin yarı fiyatına sattınız mı, satmadınız mı? Hem de 3 yıl öncesine göre üretime 2 kat para ödediniz mi, ödemediniz mi?" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2005 Pazar 00:31:42
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 14:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?