30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

SP lideri Kurtulmuş Gölhisar'da

Burdur'da bu yıl birincisi düzenlenen Gölhisar Belediyesi 1. Kibrya Yayla Şenlikleri'ne katılan Saadet Partisi (SP) Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,Çin'deki şiddet olaylarına ve askere sivil yargı yolunu açan yasaya değindi.

Gölhisar Belediyesi 1. Kibrya Şenlikleri'ne katılarak vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, şenlikte vatandaşlara seslendi.

Başkan Kurtulmuş, 27 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk kez Burdur'a geldiğini, Gölhisar Belediye Başkanı Veli Cantilav'ın Gölhisar Konak Meydanı'nda kendine vermiş olduğu sözü tutmasından dolayı büyük mutluluk duyduğu ve Gölhisar'ın yerel seçimlerde Saadet Partisi'ni seçmesiyle onur duyduğunu ifade etti. Kurtulmuş, ayrıca seçimlerde kazanmış olmanın gururunu "Seçimlerde eniştenizi mahcup etmediğiniz için teşekkür ederim" sözleriyle belirtti.

Kurtulmuş daha sonra SP öncülüğünde düzenlenen Çin'de Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yapılan zulmü protesto mitingine değindi. SP Lideri Kurtulmuş, "Yaklaşık on gündür Doğu Türkistan'da gerçekleştirilen katliamı bir kez daha protesto ediyor bir kere daha yürekten kınıyoruz. Orada ölen kardeşlerimize rahmet diliyoruz. İnşallah başta Türkiye olmak üzere bütün İslam Dünyası'nın bu vahşete 'dur' diyeceği siyasi kararlılığı başlatmak için Allah'ın izniyle bugün İstanbul Çağlayan'da düğmeye basıyoruz."

"DOĞU TÜRKİSTAN'DA MÜSLÜMANLAR KATLEDİLİYOR"

Konuşmasında 12 Temmuz 1995 yılında Sreblenika Katliamı'nı da anan Kurtulmuş, "Bugün şu anda Sreblenika'da törenler düzenleniyor. O zaman öldürülmüş olan Müslüman Boşnakları hatırlayan Müslüman kardeşlerimiz Sırp vahşetini de hatırlıyor. O zaman o vahşete göz yumanlar şimdi utanmadan timsah gözyaşlarını akıtıyorlar. Bu vesile ile ne acıdır ki 1995 Sreblenika Katliamı, yine buna dur demek bize düşmüştü, kınamak bize düşmüştü, milletimize düşmüştü. Bir müddet evvel Irak'ta Felluce'de olanları biliyorsunuz, caminin içersine kirli postallarıyla giren ABD'nin ve işgal kuvvetlerinin askerleri, bir kenarda yatmakta olan yaşlı insanların tepesine başına kurşun yağdırdılar. Hep beraber onu seyrettik. Felluce katliamını kınamak ta bize düştü. Ne acıdır ki arkasından saldırgan İsrail, Lübnan'ı işgal etti. Lübnan işgaline de dur demek yine bizim milletimize düştü. Ardından geçen sene Gazze'deki katliamı hep birlikte gördük, 21 gün boyunca Gazze'nin yaşlılarına, çocuklarına, kimsesizlerine hem de misket bombalarıyla bomba yağdırıldı. Orada ölenleri hatırlamak ve zulme dur demekte bize düştü. Ne garip bir tecellidir. Ne acıdır ki bugün de dünyanın öteki ucunda Çin'de Doğu Türkistan'da Müslümanlar katlediliyor, asimile ediliyor, öldürülüyor, kadınlara tecavüz ediliyor, insanlar köleleştirilmeye çalışılıyor. Burada dur demek bizim milletimizin vazifesidir. Bu vazifeyi yerine getirmek en azından bizim Müslümanlık vazifemizdir. Türklük vazifemizdir. Ancak insan bir düşünmeden edemiyor. Saydığım bölgeler daha saymadığım birçok bölgeler, her yerde Müslümanlar, azınlık olan Müslümanlar, hep bizim insanlarımıza mı bu belalar gelecek, buna bizden başka dur diyen, karşı çıkan herhangi bir güç olmayacak mı, eğer Türkiye yeniden bir Türkiye olarak ayağa kalkarsa size temin ederim ki ne Çin'de olan olaylar olur, ne Sreblenika katliamı olur, ne Gazze'deki katliam olur, ne de Felluce'deki katliam olur" diye konuştu.

"BU OYUNA MİLLET GELMEYECEKTİR"

Saadet Partisi Genel başkanı Numan Kurtulmuş konuşmasının devamında Askere Sivil Yargı Yolunun verilmesi konusuna değinerek, "Son günlerde bir başka tartışma daha var. Asker mi hakim olsun, hükümet mi hakim olsun, bürokrasi mi hakim olsun, başka birisi mi hakim olsun, kim hakim olsun? Gölhisar kimin hakim olmasını istiyor, kimin sözünün geçmesini istiyor? Şimdi bu memlekette asker sivil kavgasını çıkartmak isteyenler, herhalde şunu unutuyorlar, bu bölge de Türkiye'nin çok sağlam güçlü bir Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ihtiyaçları vardır. Bu bölgede işleri süratli bir şekilde yapan ve adaletle yapan güçlü bir yargı sistemine ihtiyaç vardır. Bu belgede işlerini milletin gösterdiği istikamette tıkır tıkır yapan güçlü bir iktidara ihtiyaç vardır. İyi çalışan millet egemenliğini ayaklar altına almayan kuvvetli bir parlamentoya ihtiyaç vardır. Tıkır tıkır işleyen ama milletin ihtiyacını gören bir bürokrasiye ihtiyaç vardır. Yani gelin ki asker sağ elimiz, parlamento sol elimiz, bürokrasi sağ ayağınız, hükümet sol ayağınız, şimdi sağ eli sol ele kırdırtmak istiyorlar, sağ ayağı sol ayağa kırdırtmak istiyorlar. Bu oyuna bu millet gelmeyecektir. Bu millete sağ elde lazım, sol elde lazım, sağ ayakta lazım, sol ayakta lazım." şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasının ardından Gölhisarlıları selamlayıp, ilçeden ayrıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 18:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?