8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

SP'den basına dava

Saadet Partisi (SP) Burdur İl Başkanı Ahmet Sipahi, bazı gazetelerde çıkan ’Atatürk resmini indirdiler parti bayrağını’ astılar haberinin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, "Yalan haber yapan gazetelere dava açarak hakkımızı arayacağız" dedi.

Gazetelerde çıkan haberle ilgili parti il binasında bir basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Ahmet Sipahi, haberi yapan gazeteler hakkında dava açacaklarını belirterek, haklarını kanuni yollardan arayacaklarını söyledi. 22 Mayıs’ta Burdur Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen SP Burdur Merkez İlçe 2. Olağan Kongresi’nde Atatürk bayrağı ve Türk bayrağının bulunduğunu ifade eden İl Başkanı Sipahi, kongreye saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra başladıklarını belirtti.

Parti binasında ve kongrelerde her zaman Atatürk resmi ile Türk bayrağı astıklarını söyleyen Sipahi, "Gazetede yayınlanan ’Saadet Partililer, Atatürk posterini indirdiler, parti bayrağını astılar’ haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Kongremizde Atatürk resmini kapatma ve indirme gibi bir girişim olmamıştır. Haber tamamen hayal ürünüdür. Gazetede yayınlanan ve yerde duran Atatürk posteri başka bir yerde çekilmiştir. Kongrelerimizde ve parti binamızda Atatürk resmi ile Türk bayrağı her zaman vardır. Birileri partimiz üstünden bulanık suda balık avlamak istiyor. Ben bu haberi yapan kişinin gazeteciliğin etik değerlerini hiçe saydığını düşünüyorum. Gazetecilik insanlara iftira etmek değildir. Burdur’da bizi herkes tanır ve böyle bir şey yapmayacağımızı ve yaptırmayacağımızı bilirler. Biz bu olayın sorumluları ile mahkemede görüşeceğiz ve herkes yaptığının cezasını görecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 15:33:44
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 15:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?