30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Suda indirim hayal oldu

Burdur’un Ağlasun İlçesinde yeni oluşan Belediye Meclisi içme ve sulama suyu tarifelerini tekrar eski haline getirdi.

Burdur’un Ağlasun İlçesi’nde Mart ayında eski Belediye Başkanı Vedat Eraslan ve Belediye Meclisi tarafından fiyatlarında indirime gidilen içme ve sulama suyu tarifeleri, yeni meclis tarafından indirim öncesi haline getirildi.

Mart ayında eski Meclis tarafından içme suyunun tonu ve atık su bedeli KDV dahil 0,75 Krş.’dan 0,50 Krş.’a, Yaz mevsiminde kullanılan sulama kaynak suyunun saati 3 TL’den 2 TL’ye, sondaj sulama suyunun saati 6 TL den 4 TL ye indirilmişti. 29 Mart 2009 tarihinde Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi’nin değişmesi ile bir takım uygulamalarda gündeme taşındı.

Yeni Belediye Meclisi’nde alınan su kararıyla birlikte eski meclisin indirim kararı yükseltilerek uygulamaya koydu. Yeni Belediye Meclisi içme suyunun tonunu KDV dahil 1 TL ye, sulama suyu tarifesi için kaynak suyu saati 3 TL, sondaj suyu içinse 6 TL olarak belirledi.

Belediye Başkanı Aydın Kaplan, “ Belediye Meclisimiz indirimin uygulamasını ortadan kaldırarak eski haline getirmiştir. İçme ve sulama suyunda Mart ayında alınan meclis kararını yeni meclisimiz benimsemeyerek tekrar eski haline dönüştürdü. Seçim çalışması gibi algıladığımız indirimin, belediyemiz açısından uygunluğu meclisimizi tatmin etmedi. Belediyenin güçlü olması için mali bakımdan da güçlü olması lazım.Şu an için indirim yapılması gibi bir düşüncemiz oluşmadı.Zaten Ağlasun İlçemizde içme suyu pahalı sayılmaz. Faturalar 2 ayda bir tahsil ediliyor. Önümüzü görebilmemiz için indirimi şu zamanda değil, gelecek zaman zarfında düşünebiliriz. Bu durumu Ağlasun halkının anlayışla karşılayacağına inanıyorum.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 16:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?