4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Susuz Han'a turist akını

Susuz Köyünde bulunan, 13. Yüzyılda Selçuklu sultanlarından 2.Gıyasseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılan ve geçen yıl yapıldığı yüzyıla göre restore edilen Susuz Han turistlerin akınına uğruyor.

13. Yüzyılda Selçuklu sultanlarından 2. Gıyasseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılan ve günümüze kadar yıkılmamak için ayakta direnen Susuz Han’ı geçen yıl hayırsever iş adamı Adem Sak, bir milyar Tl nin üzerinde harcama yaparak yapıldığı yüz yıla göre restore etmişti.

Restore çalışmalarının çok az bir kısmının kalmasına rağmen han her geçen gün turizmcilerin dikkatini çekerek yabancı turistlerin akımına uğramaya başladı. Hanın restore çalışmalarından çok memnun kaldığını söyleyen Susuz Köyü Muhtarı Veysel Apaydın “ 4. Menzil üzerinde bulunan tarihi Susuz Han yüzyıllarca ayakta kalmış günümüze kadar gelmiştir. Hanın üstü ve yanlarındaki ciddi boyuttaki göçüntüler hanın yıkılma aşamasına kadar gelmişti. Atıl vaziyetteki durumunu gören hayırsever iş adamı Adem Sak bu hanı gezdikten sonra “Bu Hanı ayağa kaldırmak lazım” dedi. Müzeler müdürlüğüne müracaat ederek Susuz Hanın restorasyon yapacağını belirtti. Çok kısa sürede Susuz Hanı’nı restore etti. Restore çalışmalarının çok az bir yeri kaldı. Hanın restore çalışmaları tamamlandıktan sonra turizm firmaları ve yabancı turistlerin akımına uğramaya başladı” dedi.

Köy Muhtarı Veysel Aksoy Susuz Köyü Han sayesinde çok sayıda yerli ve yabancı turistin akın ettiği köy halini aldığını belirterek. Hanın yanında bulunan köy meydanının tozlu ve topraklı olması bizleri gelen yabancılara mahçup ediyor. Yetkilelerden bir an önce en azından köy meydanının tozdan ve topraktan kurtarılmasını istiyorum diyerek dert yakındı.
 

Halim Akca/Bucak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 22:26:40
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 22:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?