4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Süt sağım merkezlerine inceleme

VALİ ÖZÇİMEN, TOPLU SÜT SAĞIM MERKEZLERİNİ İNCELEDİ

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Mürseller, Kılavuzlar ve Küçükalan köylerinde bulunan toplu süt sağım merkezlerini inceledi.

İğdeli Köyü’nde başlayan toplu süt sağım merkezlerinin uygulamanın 7 köye daha yapılacağını dile getiren Burdur Valisi İbrahim Özçimen, toplu sağım merkezleri sayesinde Burdur’un sütünün değerinin artacağını ve sütün daha çok satılacağını dile getirdi. Üç köyde yapım aşamasında olan toplu süt sağım merkezi inşaatlarını gezen Vali Özçimen, İller Bankası’nın her yıl karından köyler için ayırdığı ödeneklerden bir kısmının Burdur Valiliği tarafından toplu süt sağım merkezleri inşaatları için kullandırıldığını ve İller Bankası’ndan gelen 42’şer bin TL ile 7 köye toplu süt sağım merkezlerinin binaları inşa edildiğini açıkladı.

İnşaat halindeki toplu süt sağım ünitelerini gezen Burdur Valisi İbrahim Özçimen, “İnşallah bu köylerimizdeki toplu süt sağım merkezlerinin faydaları, diğer köylerimize de örnek olacak. Şimdiye kadar elimizde sadece İğdeli modeli vardı. Şimdi İğdeli’den daha büyük ve daha küçük 7 köyümüz daha toplu süt sağım sistemine geçiyor. Bizim isteğimiz tüm köylerde bu birlikteliğin sağlanması ve sütün daha kaliteli hale gelmesi. Çünkü kaliteli sütün alıcısı çok. Büyük süt firmaları sıraya giriyor. Şuana kadar verdiğimiz destek ve teşvikler artarak sürecek” diye konuştu.

VALİ ÖZÇİMEN, TOPLU SÜT SAĞIM MERKEZLERİNİ İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 10:51:05
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 15:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?