30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Süt ve ette sevindiren artış

BURDUR DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI KAMİL ÖZCAN:

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, süt ve et fiyatlarındaki artışın sevindirici olduğunu söyledi.

Et ve süt fiyatlarının artışıyla ilgili bir açıklamada bulunan Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, "Süt fiyatları 7 kuruş zamlandı. Bu üyelerimiz için sevindirici bir durum. Ayrıca et fiyatlarında 12 TL'yi aşan fiyatlar oluşmaya başladı. Bu gelişmeler bugün itibariyle sevindirici gibi görünüyor, ancak karamsar senaryo çizmek istemiyorum ama bu gelişmeleri üreticiler aleyhine çevirebilecek gayret ve girişimler olabileceğini sezinliyorum" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın damızlık düvelerin kesime gönderilmemesi için damızlık fiyatlarını yükseltmesi gerektiğini belirten Özcan, "Süt piyasasında dar bir zaman aralığında olağanüstü şeyler nasıl oluyor. 6 ay içerisinde inek sayısı azaldı da mı süt aranır hale geldi? İthalatın açılmasıyla Türkiye'de en büyük zararı görecek illerin başında Burdur geliyor. Onun için de Burdur bu konuda gözünü çok açmak durumdadır" diye konuştu.

2009 yılı teşviklerinin netlik kazanmamasından yakınan Özcan, "2009 yılı için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ödeyeceği anaç sığır, buzağı ve süt destekleme birim fiyatları henüz belli değil. Yılın başında bütçe hazırlanırken o yıl uygulanacak destekleme miktarları belirlenmelidir ki yetiştiriciler önünü görebilsin, üretimini planlayabilsin. Bununla da ilgili Tarım Bakanlığı acil tedbirler almalı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 10:33:00
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 11:41:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?