30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Tarihi binalar restore edilecek

BURDUR'DA TARİHİ BİNALAR RESTORE EDİLECEK

Burdur'da, SİT alanı ilan edilen Ulu Cami çevresindeki bakımsız ve ilgisizlik nedeniyle yıkılma tehlikesi bulunan tarihi binalar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilecek.

Burdur Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanması ile ilgili Proje ve Uygulama Yardım Başvuru tarihlerinin uzatıldığı" bildirildi.

Açıklamada, "Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanması ile ilgili Proje ve Uygulama Yardım Başvuru Tarihlerinin Uzatılması konusunda; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına yönelik olarak yapılan yardım süreleri 30.10.2009 tarihine kadar uzatılmıştır. Son başvuru tarihi olan 30.09.2009 gününü geçirenler 30.10.2009 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde yardım talebinde bulunabileceklerdir" denildi.

Burdur Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ayrıca şöyle deniyor: "Yardım talebi için gerekli belgeler ise taşınmaza ilişkin Tescil Kararı, Projenin kapsamına, ilişkin bitirilme süresine ve tahmini bedeline ilişkin rapor, 9 X 13 cm boyutundan küçük olmamak kaydı ile yapının içini, dışını ve çevresini gösteren net çekilmiş fotoğraf albümü, Çaplı Tasarruf Vesikası veya Tapu Örneği, Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Örneği, Kanuni tebligat adresidir."

Açıklamada, "Proje yardımından faydalanmak istenen yapının mülkiyeti hisseli ise hissedarlardan birinin başvurusunun yeterli olacağı; Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescillenmiş binaların içinde vatandaşlarımız otursa da oturmasa da binanın iç veya dış onarımı için Bakanlık tarafından yapılacak onarım yardımından yararlanmak için belgeleri tamamladıktan sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiği" belirtiliyor.

Açıklamada ayrıca, bu yardımın "kültürel geçmişimizi geleceğe taşımak açısından önemli bir fırsat" olduğu belirtilerek "Halkımızın bu fırsatı değerlendirmesini önemsiyoruz" deniliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 13:27:01
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 16:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?