30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

“Tarihi kentler birliği semineri” başlıyor

BURDUR’DA “TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ SEMİNERİ”

Burdur’da 212 Belediye Başkanı ve Meclis Üyesinin katılacağı “Tarihi Kentler Birliği Semineri” yarın başlıyor.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akaya, yarın 212 Belediye Başkanı ve Meclis Üyesinin katılımıyla başlayacak olan “Tarihi Kentler Birliği Semineri” nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Başkan Akkaya Tarihi Kentler Birliği Burdur Semineri’nin katılımcı listesinin tamamlandığını, Belediye Başkanları ve Meclis üyeleri ile birlikte 212 konuk ağırlanacağını dile getirdi.

Başkan Akkaya, “Tarihi Kentler Birliği Semineri” yarın saat 18.00’de başlayacak. Cumartesi günü akademik oturumlar düzenleyeceğiz. Seminerimiz Pazar günü sona erecek “ dedi.

Tarihi Kentler Birliği Burdur Semineri’nin Burdur’a kazandıracakları var diyen Akaya, “seminer sayesinde AB Fonlarından Burdur’a gelecek bir süreç yaratılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ilk kez böyle bir organizasyonla gidildi. Bu seminerin en önemlisi ise Burdur’un tanıtımı. Seminerin katılımcılarına Alaca Dokumaları heybesi, Burdur tanıtım kitabı, Burdur antik simgelerinin hediye edilecek. “

Öte yandan, katılımcılara Burdur Kent Gezisi, İnsuyu mağarası, Sagalassos gibi önemli kültür mekanlarının gezileceğini belirtildi.

BURDUR’DA “TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ SEMİNERİ”
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 16:42:01
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 17:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?