30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Tersten konuşan başkan!

Burdur'un AK Parti'li Yeşilbaşköy Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı, kendisini ziyaret eden Vali İbrahim Özçimen'e çalışmalarını tersten konuşarak anlattı.

Burdur'un Ağlasun ilçesine bağlı Yeşilbaşköy beldesini tanıtmak için 5 Temmuz'da yapılacak olan 9. Dikilitaş Sarıkaya Kültür ve Sanat Festivali öncesi beldeyi ziyaret eden Burdur Valisi İbrahim Özçimen'e, Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı bir sürpriz hazırladı.

Valiye Türkçe'yi tersten okuyup konuşabildiğini söyleyen Başkan Akıncı, kendisi gibi tersten konuşanlar için 'tersten konuşanlar derneği' kuracağını söyledi.

Tersten konuşmanın kendisinde bir takıntı haline geldiğini söyleyen Akıncı, "Bu çok garip bir merak. İnsanlar bana çok şaşırıyor. Türkçe'de her hecede bir sesli harf olduğu için tersten okunduğunda da anlamlı gibi anlaşılıyor. Bu merak bende ilkokulda başladı. Özellikle sinirlendiğim zaman tersten konuşurum. Karşıdaki adam anlamaz. Lise yıllarında da arkadaşlarımı Almanca diye kandırırdım. Aslında bu alternatif bir dil" dedi.

Başkan Akıncı daha sonra kendisini ve beldesinin tanıtımını tersten konuşarak anlattı. Bunun üzerine Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Başkan Akıncı'ya 'Bir berber bir berbere gel birader hep beraber, bir berber dükkanı açalım' ve 'Çekoslovakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız?' tekerlemelerini tersten söylemesini istedi. Başkan Akıncı iki tekerlemeyi de kolayca tersten söyleyince Vali Özçimen şaşkınlığını gizleyemedi. Başkan'ın tersten konuşma şovu Burdur yöresine ait bir türküyü de tersten seslendirmesiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 10:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?