4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Trafik Haftası kutlandı

Bucak’ta Karayolları Trafik Haftası Kültür Sarayında kutlandı.

Trafik Haftası kutlamalarına Kaymakam vekili Macit Dalkılıç, Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Emniyet Müdürü Yunus Avcı bazı resmi kurumların amir ve müdürleri yanı sıra öğrenciler katıldı.

Trafik Haftası nedeniyle konuşma yapan Bucak Emniyet Müdürü Yunus Avcı “Trafik çalışmalarında kazaları olmadan önlemek meydana gelen kazalarda da ölüm ve yaralamaları en aza indirmek temel amacımızdır” dedi Avcı konuşmasında 2010 yılında mobese sistemi kurulum çalışmaları tamamlandığında özellikle kırmızı ışık ihlali yapan sürücülerin mobese sistemi ile tespit edilerek kırmızı ışık ve diğer trafik ihlallerinin önlenmesinde büyük katkı sağlayacaktır. İlçemizde 2010 yılının ilk dört ayında geçen yıla oranla yüzde on sekiz azalma olduğunu söyledi.

Avcı “ İlçemizde Trafik Tescil Büro Amirliğene kayıtlı 7963 motosiklet, 8721 otomobil, 341 minibüs, 219 otobüs, 2060 kamyonet, 2571 traktör, 218 çekici, 23 özel amaçlı araç, 7 tanker, 30 arazi taşıtı olmak üzere toplam 24249 tescilli araç bulunmaktadır” dedi.

Trafik Haftasında konuşan ilçe kaymakam vekili Macit Daltılıç” ülkemizin en büyük sorunlarından birisi trafik kazalarıdır. Her yıl yüzlerce ölümlü ve yaralamalı kazalar yaşarken trilyonlarca da maddi hasarlar meydana gelmekte. Trafik kazalarının minimum seviyelere çekmek için küçük yaşta eğitim çok önemlidir. Bu sorunu eğitim ile çözebiliriz” dedi.

Trafik Haftası nedeniyle yapılan konuşmaların ardından trafik haftası ödülleri verildi. Jandarma Uzman Çavuş Ertuğurul Demir’e plaketini kaymakam vekili Macit Dalkılıç, Bucak Zabıta Amirliğinde görevli Özdemir Mete’ye Cumhuriyet Savcısı Osman Nuri Çizmeci, Polis Memuru Hasan Ali Bağrıkçık’a Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Örnek sürücü Osman Aktaş’a Milli Eğitim Müdürü Murat Erdem verdi. Emniyet Müdürü Yunus Avcı ise Bucak Şoförler Odası Başkanı Yusuf Top’a hafta etkinliklerinde yaptığı katkıdan dolayı plaket verdi.

Halim Akca/Bucak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 21:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?