8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

Trilyonluk fabrika ayyaş yuvası oldu

Burdur’un Tefenni İlçesi’nde 10 yıl önce devlet tarafından kapatılan ve madde bağımlıları ile alkoliklerin yuvası haline gelen Zirai Donatım Fabrikası’nın ıslahı isteniyor.

Burdurlu vatandaşlar soruna en kısa sürede çözüm bulunmasını istiyor. Fabrikanın atıl durumda olduğunu ve pislik yuvası haline geldiğini belirten ilçe esnaflarından Sait Erkan, "Fabrikanın şofbenleri, mutfak dolapları, çeşmeleri, ampulleri, kapı ve kapı kolları, sigorta aparatlarına varıncaya dek her şey hırsızlar tarafından talan edildi. Hiçbir yetkili buna engel olmadı. Şimdi de elini kolunu sallayan herkesin rahatça girebildiği bu tesis, fuhuş yapanların ve alkoliklerin uğrak yeri olmuş durumda. Buraya bir bekçinin sahip çıkması sağlanamaz mıydı? Bu tesise Karamusa Köyü’nden dünyanın dört bir yanına yorgan satan bir fabrika talip oldu. Ancak ihale başlangıç bedeli olarak 400 milyar lira fiyat biçilince o müteşebbis burayı almaktan vazgeçti. Zamanında bu tesisi belediyede almak istedi, eğer belediyeye verilseydi, burası hem hizmet binası hem de öğrenciler için çok güzel bir kapalı spor kompleksi haline getirilecekti. Birtakım siyasi nedenlerden dolayı bu da gerçekleşmedi" dedi.
Fabrikanın kaderine terk edildiğini belirten Erkan, "Tesisin ambarlarları kanunlara aykırı bir şekilde tavukçuluk yapan bir vatandaş tarafından mısırla doldurulmuş durumda. Tüm ilçe halkının en çok merak ettiği konu bu fabrikayı şu an kim kullanıyor ve bu keşmekeşlikten kim kurtaracak?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 17:46:50
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 12:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?