30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Türkmen ressamlar eserlerini sergiliyor

TÜRKMEN RESSAMLARIN BURDUR RESİMLERİ SERGİLENDİ

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, "Türklüğümüzü korumamızı Horasan Erleri'ne borçluyuz. Onlar bizim kardeşimiz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan "Türkmen Ressamların Fırçasından Türkiye" projesi çerçevesinde, Mayıs ayında Burdur'a gelen 5 Türkmen ressamın yaptığı 60 tablo, bugün Burdur İl Özel İdaresi Kültür Sanat Galerisi'nde sergilendi.

Açılış öncesi sergi ve Türkmenistan gezisi hakkında bilgi veren İbrahim Şimşek, 2008 Mart'ında Türkmenistan'ın Aşkaabat kentinde yapılan "1. Dünya Türkmenleri Yayla Festivali'ne" Aziziye köyünden dededen toruna iki Yörük ailesi ile birlikte katıldıklarını, Türkmen ressamların kendilerine ilgi göstererek tablolarını yaptıklarını ve bu ressamların Mayıs ayında Kültür Bakanlığı'nın "Türkmen Ressamların Fırçasından Türkiye" projesi çerçevesinde Burdur'a gelen 5 Ressamın Burdur'u resmederek yaptıkları 60

Tabloyu Kasım ayında Aşkaabat'ta Burdur Valisi İbrahim Özçimen'in katılımıyla sergilediklerini belirtti.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen ise yaptığı konuşmasında bugün çok değişik duygular içerisinde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Türkmen ressamlarımızın duygularına da tercüman olmak durumundayım. Onlarla aynı duygular içerisindeyim. Bizim onlarla gönül bağımız var, onlara gönül borcumuz var. Türklüğümüzü korumamızı Horasan Erleri'ne borçluyuz. Onlar bizim kardeşimiz."

Türkmen ressamların 60 tablodan oluşan sergisi Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek'in kurdele kesimiyle açıldı. Açılış töreni katılımcıların sergi geziminden sonra sona erdi.

TÜRKMEN RESSAMLARIN BURDUR RESİMLERİ SERGİLENDİ
TÜRKMEN RESSAMLARIN BURDUR RESİMLERİ SERGİLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 14:45:00
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 19:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?