30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Türkmen ressamların sergisi yarın

TÜRKMEN RESSAMLARIN BURDUR SERGİSİ YARIN

Geçen sene Burdur'a gelen Türkmenistanlı beş ressam, Burdur'da gezdikleri yerleri tuvale aktardı. Altı ay boyunca Burdur'a dair resim yapan Cuma Amandurdu, Ata Akıyev, Kakubay Gullayev, Kamil Veli Ahmedoğlu ve Şanguli Şanguliyev isimli ressamlar yaptıkları resimleri yarın saat 10.00'da Burdur İl Özel İdaresi Kültür Merkezi'nde sergileyecek.

Konu hakkında Burdur Valiliği Toplantı Salonunda basın açıklaması yapan Burdur Valisi İbrahim Özçimen, geçen yıl Burdur'dan bir ekibin Türkmenistan'a giderek Türkmen şenliklerine katıldığını, elde edilen arkadaşlıklar sonrasında Türkmenlerin Burdur'a gelerek kültürel mekanları gezdiğini söyledi. Vali Özçimen, Türkmen ressamların altı ay boyunca Burdur'a dair resimler çizdiğini ve bu resimleri ilk olarak Türkmenistan'da sergilediğini, sergi açılışına kendisinin bizzat katıldığını anlattı.

Türkmenistan'da müthiş bir misafirperverlik sergilendiğini dile getiren Vali Özçimen, Türkmen ressamların tablolarına hayran kaldığını ve yarın gerçekleşecek serginin büyük ilgi göreceğini söyledi. Düşüncelerini aktaran Türkmen Ressam Ata Akıyev de, Türkmen ile Türk'ün arasında bir fark olmadığını, aynı kandan aynı soydan geldiklerini, gönül gözlerinin aynı olduğunu ve Burdur'da olmaktan duyduğu mutluluğu belirtti. Konuşma sonunda Türkmen Ressam Cuma Amandurdi, Vali İbrahim Özçimen'e Türkmenistan'ın

meşhur dokumalarından yapılmış bir seccade hediye etti.

TÜRKMEN RESSAMLARIN BURDUR SERGİSİ YARIN
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 15:37:00
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 19:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?