30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Üreticilere denetim geliyor

CEVİZ EZMESİ ÜRETİCİLERİNE DENETİM GELİYOR

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ceviz Ezmesi’ne coğrafi işaret tescilini sağladıktan sonra, şimdi de tescil özelliklerine uygun üretim yapılmasını denetleyecek ve denetim konularını değerlendirecek.

Burdur ceviz ezmesi denetim komisyonu Burdur TSO başkanı Yusuf Keyik, başkanlığı’nda toplandı

Burdur Ceviz Ezmesinin tanıtımında büyük rol oynadığını belirten Burdur TSO Başkanı Yusuf Keyik, “Burdur’un, tanıtıma ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Uzun uğraşlardan sonra coğrafi işaret olarak tescilini sağladığımız, geleneksel tatlımız olan ceviz ezmesinin, yöresel özelliklerini de bozmadan korunmasını, hem de Burdur ticaretinin gelişimine katkısının arttırılması sağlamada oynayacağı bu rolü geliştirmek için bu komisyon önemli bir görev ve sorumluluk üstlenmiştir. Bu bilinçle yürütmekte olduğumuz çalışmaların hedefine ulaşarak, Burdur’umuza katkılar sağlayacağını inanıyorum” dedi.

Başkan Keyik, Burdur Belediyesi’nin yapmakta olduğu yeni otogar ile de bağlantılı olarak ve Burdur isminin Burdur’a has ürünleriyle özdeşleşerek markalaşmasını temin edebilecek bir yöresel ürünler ticaret merkezine ihtiyaç olduğunu belirterek, Oda olarak üzerlerine düşecek görevi yerine getireceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 10:37:05
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 13:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?