4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Vali Özçimen çalışmaları inceledi

VALİ ÖZÇİMEN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, 100. Yıl Polis Merkezi’nde devam eden tadilat çalışmalarını inceledi.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, İçişleri Bakanlığı’nın polis merkezlerine büyük önem verdiğini ve bu kapsamda Burdur’da polis merkezlerini daha modern hale getirmek için karar alındığını belirtti. Vali Özçimen, “Eskiden buralara karakol denilirdi. Ama başında kara olduğu için o isim bırakılıyor. Polisin suçlarla mücadele ettiği kadar başka fonksiyonları da var. Polisin korkulması gereken bir kurum olması lazım ama suçlular tarafından korkulacak bir kurum. Normal vatandaş için korkulacak değil, yerine göre başvurulacak bir kurumdur” dedi.

KEŞİF BEDELİ 45 BİN TL

100. Yıl Polis Merkezi’nin tadilatı için yapılan keşif bedelinin 45 bin TL’yi bulduğunu vurgulayan Vali Özçimen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama biz teşkilatımızın imkanlarını kullandık. Sağ olsun hayırsever vatandaşlarımız da 5 bin TL tutan mermeri karşıladı. İl Özel İdaresi’nden de 15 bin TL kaynak aktardık. Böylece daha ucuz bir maliyete bu işi tamamladık. Bu merkezin dışında Gölhisar, Çavdır, Ağlasun ve Tefenni ilçelerindeki polis merkezlerimizin nöbetçi amirlikleri ile telsiz odalarını yapıyoruz. Muhafaza odalarının kameralarını takıyoruz. Bunları da vatandaşlarımız daha iyi hizmet alsın diye yapıyoruz.”

MODERN NEZARETHANELER

Eskiden nezarethanelerin perişan bir durumda olduğunu bildiren Vali Özçimen, ancak şimdi daha modern ve sürekli kameralarla kayıt alınan yerler olduğunu vurguladı. “İçerideki bir kişi mahkemede kendisine kötü muamele yapıldığını iddia ederse bu kayıtlar inceleniyor. Bu, hem nezaretteki kişilerin hem de polislerin iyiliğine bir durum. Çünkü bu kameralar polise iftira atılmasına da önlüyor” diyen Vali Özçimen, şunları söyledi:

“Polisimiz son yıllarda insan hakları anlamında çok büyük mesafe kat etti. 10 yıl önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemeleri nezdinde çok kötü durumdaydı. Bugün ise Türk polisi bu anlamda liderliğe oynuyor. Polis teşkilatı mensuplarını tebrik ediyorum.”

VALİ ÖZÇİMEN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 15:40:04
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 22:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?