30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Vali Özçimen gazetecilerle tanıştı

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Antalyalı basın mensupları ile düzenlediği tanışma ve kaynaşma toplantısında buluştu.

Burdur Valiliği tarafından Antalyalı gazeteciler ile tanışma ve kaynaşma amaçlı olarak Antalya’da düzenlenen programda konuşan Burdur Valisi İbrahim Özçimen, il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında konuştu.

Karşılıklı sohbet havasında geçen buluşmada konuşan Vali Özçimen ilk olarak Burdur’un eğitim alanında kazandığı başarılardan bahsetti. OKS’de son 2 yıldır Türkiye birincisi olduklarına dikkat çeken Özçimen, “OKS’de son 2 yıldır Türkiye birincisiyiz. Birinciliğimize SBS ile devam edeceğiz. Burada gözlemlerim var, bunları sizin ile paylaşacağım. Türkiye genelinde biliyorsunuz ‘Türkiye Okuyor Kampanyası’ var. Ben, bizim ilimizde nasıl gidiyor diye hem ilkokullarda hem ortaokul ve liselerde, okuma saatlerinde habersiz bunlara gittim. Gerçekten okuma oluyor. Bu başarı sadece testlerle bir yere gelmiyor. Bende sınıfları giriyorum ama basını götürmüyorum. Kamerayı görünce çocuk okumayı bırakıyor. Bence o zaman çok önemli bir zaman, bunun için israf edilmesin. Bende onlar ile birlikte kitabımı alıyorum ve okuyoruz. Bizde başarının ardında bu var. Birde veli-öğrenci ilişkisi var. Bu kadar çocuklarına düşkün veliler başka bir yerde var mı? Ben 28 yıldır yöneticilik yapıyorum ama böyle bir durumla ilk kez Burdur'da karşılaştım.” dedi.

SÜT ÜRETİMİNLE İLGİLİ PROJEMİZİ GENİŞLETİYORUZ

Eğitimdeki başarılarının sırrını açıklayan Özçimen daha sonra Burdur ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olan süt üretimi ile ilgili projeler hakkında bilgi verdi. Özçimen konuşmasına şu şekilde devam etti:“Türkiye’deki sütte bulunan bakteri oranı 1 milyon, Avrupa Birliği’nde ise 100 binin altında kabul ediyorlar. Türk süt ürünleri AB'ye giremiyor. Biz 3 sene önce İğdeli Köyü'nde bir çalışma gerçekleştirmişiz ve bakteri sayısını 10 bine indirmişiz.Şimdi de 5 köyde daha bu projeyi uygulayacağız.”

YOL YAPIM ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Yol yapım çalışmaları hakkında da bilgi veren Özçimen konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bunların yanı sıra yol yapım çalışmalarımız devam ediyor.Denizli'yi Aydın ve İzmir'e bağlayan duble yol çalışmamız var. Geçen sene Antalya yolundan Söğüt'e kadar olan yolun 8 Km.lik kısmını ulaşıma açtık. Çavdır yolunda da gerekli alt ve üst yapıları bitirdik. Sadece yolun asfaltlanması kaldı. İnşallah bu yolumuzu da Haziran sonunda bitireceğiz. Geçen sene 7 Trilyon 300 Milyar para harcamıştık. Bu sene yol çalışmalarında 23 trilyonun üzerinde bir harcama düşünüyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 11:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?