9
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Valİ'den OSB uyarısı

Burdur’un Bucak İlçesi’nde Esnaf, Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonu’nda Organize Sanayi Bölgesi arsa satışları yapıldı. Toplantıya, Burdur Valisi Can Direkçi, Bucak Kaymakamı Mehmet Yıldız, Bucak Belediye Başkanı Arsal Sarı, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Meçikoğlu, Mehmet Erk, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Erdem ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Ali Civan ve girişimciler katıldı.

Vali Direkçi başkanlığında yapılan toplantıda 6 müteşebbise arsa satışı gerçekleşti. Vali Direkçi, "Müteşebbislere Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsa satışları için burada toplandık. Kalan yerlerin ne şekilde değerlendirileceği, ne yapılacağını kararlaştıracağız. Daha önce Bucak Organize Sanayi Bölgesi arsa satış ihaleleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. İhalelerimiz şeffaf bir şekilde, basının medyanın önünde yapıldı ve yapılıyor. Organize Sanayi Bölgesi alt yapı çalışmalarının bir an önce bitirmemiz gerekiyor ki, girişimcilerimiz de işletmelerini bir an önce kursunlar. Bundan böyle Bucak’ta hiçbir kimse Organize Sanayi Bölgesi dışında işletme kurmayacak. Buna izin verilmeyecek. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak yatırımlar, planlı, programlı çevreye zarar vermeyecek şekilde organizeli bir şekilde yapılacak" dedi.

Toplantıda organize sanayi bölgesinde arsa fiyatlarına zam yapılması gündeme geldi. Ancak fiyatların normal olduğu zamma gerek olmadığı kararlaştırıldı. Marangozlar, Hizarcılar ve Mobilyacılar Odası Organize Sanayi Bölgesi’nde parseller küçültülsün, vade uzatılsın, fiyatlar düşsün şeklinde yazılı müracaatta bulundu. Ancak bu isteklere cevap verilmeyeceği belirtildi. Toplantının ardından Organize Sanayi Bölgesi’ni gezen Vali Can Direkçi tespit ettiği eksikliklerle ilgili yetkilileri uyardı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 20:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?