4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Valilikten 'Metin 2' yasağı

BURDUR VALİLİĞİ'NDEN 'METİN2' YASAĞI

Burdur Valiliği, şiddete özendirici olması sebebiyle internet kafelerde oynanan 'Metin 2' isimli bilgisayar oyununu yasakladı. Çocuklar ve gençlerin en sevdiği bilgisayar oyunlarından biri olan 'Metin 2' isimli oyunun yasaklanması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün oyuna 18 yaş sınırı getirmesinin ardından Burdur'da uygulandı.

Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'Metin2' adlı oyunun şiddet barındırdığı ve bu yüzden çocuklar ile gençler üzerinde psikolojik ve fizyolojik etkisi bulunduğu, Burdur il genelinde internet kafelerde bu oyunun yasaklandığı belirtildi. İl genelinde yasaklanan 'Metin2' bilgisayar oyunuyla ilgili Burdur Valiliğince yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bilişim toplumu olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ülkemizde, bir yaşam biçimi haline gelmeye başlayan internet kullanımı da hızla yayılıyor. Gelir

seviyesi ile ilgili bilgisayar sahipliğinin henüz yeterli seviyede olmadığı ilimizde, internet kafeler önemli bir rol oynayarak vatandaşlarımızın bilgisayarla ve internetle tanışmalarına öncülük etmektedir. Bütün dünyada ve ülkemizde hızla gelişen bir sektör olan bilişim sektörünün halka açılan kapısı konumundaki internet kafelerle ilgili düzenlemelerin günümüzün gelişen ve değişen şartları doğrultusunda yeniden ele alınması gereği hasıl olmuştur."

YASAKLANMASI ZARURİ GÖRÜLDÜ

Açıklamada, "Özellikle çocuk ve gençlerin yoğun ilgi gösterdikleri internet kafelerde, uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden ve 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olabilecek oyunların oynatılmasının yasaklanmasının zaruri görüldüğü" belirtildi.

Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce 'Metin 2' isimli oyunla ilgili hazırlanan raporda, oyunun şiddet içerikli olduğu, ilerleyen safhalara geçebilmek için para karşılığı satılmasından dolayı kumar ve bahis oyunlarına yönlendirdiği tespit edildiği belirtilerek şöyle denildi: "Metin 2" isimli oyun şiddet içerdiğinden ve çocuklarla gençlerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etki edebileceğinden, bu oyunun internet kafelerde oynatılması valiliğimizce yasaklanmıştır.

Bu karara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nca idari para cezası verilecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 15:52:03
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 18:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?