30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Valilikten yangın genelgesi

Burdur Valiliği, sıcakların arttığı ve orman yangını riskinin fazlalaştığı yaz döneminde, yüzde 45 ormanlık alana sahip Burdur’da olası bir yangını önlemek için bir genelge yayınladı.

 Genelgeye göre, özel günlerde kullanılan ve Ateş Böceği, Dilek balonu, UFO Feneri gibi isimler verilen ateşli balonların kullanılması yasaklandı.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen olası yangınlara karşı bir genelge yayınladı. Genelge’de “Ülkemizde son yıllarda alınan tedbirlere rağmen, Orman yangınları nedeniyle milli servetimiz olan orman varlığımızın yanında önemli can ve mal kayıpları da yaşanmaktadır. Bu anlam da ilimiz iklim ve ormanlık alanlarının özellikleri itibariyle yangın açısından riskli bir bölgede bulunmaktadır” sözlerine yer verildi.

Orman yangını çıkartma riskinin yüksek olması nedeniyle, başta düğünler olmak üzere, özel günlerde ve kutlamalarda kullanılan ve halk arasında Ateş Böceği, Dilek Balonu, UFO Feneri veya gökyüzü feneri isimleri verilen ateşli balonların il sınırları dahilinde kullanılmasının yasaklandığı gengelgede, “5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 15/C Maddesi gereğince 16.06.2009 tarihi itibariyle yasaklanmış olup, uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatlar Kanunu Hükümleri doğrultusunda gerekli işlemler yapılacaktır” dendi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 12:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?