4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Valiyi şaşırtan gerçek

VALİYİ ŞAŞIRTAN GERÇEK

Burdur Merkez Kayış Köyü sakinlerinin ilkokuldan sonra kızlarını okula göndermediğini öğrenen Burdur Valisi İbrahim Özçimen, “Bizim köylümüz akıllıdır, bu aşılamayacak bir sorun değil’ dedi.

Burdur Merkez’e bağlı Kayış Köyü’ne inceleme yapmak üzere giden Vali İbrahim Özçimen, Kayış Köyü İlköğretim Okulu sınıflarını gezerken, ilkokuldan sonra kız çocuklarının okula gönderilmediğini duyunca hayrete düştü.

Kızların ilkokuldan sonra okula gönderilmediğini, daha çok besicilik yaptırıldığını Vali Özçimen’e söyleyen Kayış Köyü İmamı Recep Yıldız, elinden gelen çabayı gösterdiğini, vaazlarda hep eğitimden bahsettiğini, cehaletten bahsettiğini, vaazların katkısıyla ilkokuldan sonra bazı ailelerin kızlarını okula gönderdiğini ifade etti.

MUHTARIN KIZI ÜNİVERSİTE MEZUNU

Kızının Üniversite mezunu bir Acil Tıp Teknisyeni olduğunu söyleyen Köy Muhtar Vekili Mustafa Baş, “Benim kızım Erzurum’da üniversiteyi okudu ve Acil Tıp Teknisyeni oldu. Ekmeğini kazandı, köylümün de kızlarını okutarak herkesin bir ekmek sahibi olmaları istiyorum” dedi.

BURDUR BİRİNCİ İL

OKS ve SBS’de Türkiye Birincisi, ÖSS’de Türkiye 3’üncüsü olmuş bir il de kızların okutulmadığı bir köyün olduğunu duyan Vali Özçimen, “Bunda bir yanlışlık vardır. Bizim köylümüz akıllıdır, kızlarımızın başarısı ortada, bu köyde yaşanan bu sorun öyle büyütülecek bir konu değil, bu sorun da aşılamayacak bir sorun değil” şeklinde konuştu.

VALİYİ ŞAŞIRTAN GERÇEK
VALİYİ ŞAŞIRTAN GERÇEK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 12:40:04
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 12:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?