4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Vatandaşa tıbbi atık uyarısı!

BURDUR BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞA UYARI

Burdur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Şaban Kırcı, vatandaşlara uyarıda bulundu.

Burdur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Şaban Kırcı, 22 Temmuz 2005 tarih ve 25883 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’nin tıbbi atıkların evsel atıklarla karıştırılmadan ayrı bir şekilde bertaraf edilmesi hükmünü getirdiğine dikkat çekti.

 Kırcı, “Tıbbi atıklar çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi için evsel atıklardan ayrı tutulmalı. Biz Burdur Belediyesi olarak hazırladığımız Burdur Belediyesi Tıbbi Atık Yönetim Planı çerçevesinde tıbbi atık üreticilerinden kaynağında ayrı topladığımız tıbbi atıkları, çöp depolama alanında belirlenen tıbbi atıkların depolanması için ayrılan bölüme gömerek kireçleyip bertaraf ediyorduk. 01.01.2010 tarihinden itibaren ise bu toplama ve bertaraf işini Çevre Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış özel firma aracılığı ile yapıyoruz. Bahsi geçen firma her gün Burdur Belediyesi Tıbbi Atık Yönetim Planı’na uygun şekilde, bütün tıbbi atıkları toplayarak kendi tesislerinde sterilizasyon işleminden geçirdikten sonra bertaraf ediyor“ diye konuştu.

TIBBİ ATIKLARI BİZE TESLİM ETSİNLER

Hastane görevlileri, Sağlık Ocağı görevlileri, aile hekimleri, veterinerler, özel muayenehanesi olan doktorlar ve diş hekimleri ile tedavisi evlerinde yapılan hasta yakınlarının tıbbi atıklar konusunda titiz davranmalarını isteyen Kırcı, “Çevre ve insan sağlığı açısından buna özellikle dikkat edilmeli. Evlerinde tedavi gören diyaliz hastaları ve yakınları da bu konuda hassas davranmalı. Tıbbi atıklarını getirip bize teslim etsinler. Eğer gelemezlerse telefon açarlarsa biz anında ekibimizi gönderip evlerinden aldırırız” şeklinde konuştu.

BURDUR BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞA UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 11:59:05
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 14:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?