4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Vergi Haftası etkinlikleri sürüyor

BURDUR’DA VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Vergi Haftası nedeniyle Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın, Burdur MMMO Başkanı İlyas Anaç ve Meslek Odaları Başkanları, Burdur Valisi İbrahim Özçimen’i ziyaret etti.

Burdurlu vatandaşların vergi konusunda bilinçli olduğunu ve yasalara saygılı olarak hareket ettiklerini dile getiren Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Burdur Valisi İbrahim Özçimen, “Biz bilinçli vatandaşların yaşadığı bir il olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın potansiyel mükelleflerin dışında otomobil ve ev vergisi veren 107 bin vatandaşa hizmet verdiklerini ifade ederek, “Biz Burdur nüfusunun yarısına yakın bir bölümüne teşkilat olarak hizmet veriyoruz. Vergi yatıran beyanname alan mükellefimiz 15 bin 800 vatandaştır. Burdur eğitim düzeyi yüksek olduğu için vergi yasalarındaki ödevlerini yerine getirme konusunda yüksek düzeyde verim alıyoruz” dedi.

2009 yılında Burdur Defterdarlığının çalışma performansı yönünden Türkiye 18'ncisi olarak istatistiklere girdiğini hatırlatan Taşaltın, “Bütçe gelirlerinin yüzde 80'i vergilerden oluşuyor. Burdur’un geliriyle giderini karşılayan bir il olması öncelikli ve asıl hedefimizdir. Burdur'da gelirlerimiz bütçeden yaptığımız giderlerin yüzde 65'e yakın bir bölümünü karşılıyor” diye konuştu.

BURDUR’DA VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 15:59:02
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 18:21:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?