3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

Vergi rekortmeni ve hayırsevere ödül

Burdur'un Bucak İlçesi'nde, vergi rekortmenleri ve eğitime destek veren işadamları Bucak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ödüllendirildi. 

Kültür Sarayı'nda düzenlenen ödül törenine, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Alp ve Bayram Özçelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Burdur Valisi M. Rasih Özbek, Kaymakam Mehmet Yıldız, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Bucak Belediye Başkanı Arsal Sarı, çevre il ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Törende konuşan Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Yalçın Meçikoğlu, "40 yıllık oda tarihi aslında Bucak'ta sanayileşmenin ilk adımlarının başladığı döneme rastlar. 

1960'lı yıllarda, sanayi kuruluşu diyebileceğimiz bir iki tesisimiz varken, o yıllarda küçük sanayi sitesinde usta diye tabir ettiğimiz sanatkarlar vardı. Belki kendileri bile nereye doğru gittiklerini bilmiyorlardı. Ancak gelinen noktada bir sanayi şehri diyebileceğimiz Bucak'ın temellerini o insanlar atmışlardır. Geçmiş yıllarda Bucak, ülke genelinde nakliyecisi ve nakliyeciye hizmet veren küçük sanayi sitesiyle tanınırdı. Sermaye birikimi olan ticaret erbabının bir kısmı, büyüme sınırlarını ilçede fazla zorlayamayınca Antalya'ya yönelik bir sermaye göçü yaşandı. Ne zaman ki ilçede zengin mermer yatakları tespit edildi, işte o zaman ilçenin kaderi bir kez daha değişti" dedi. 

Meçikoğlu, çalışkan ve girişimci bir yapıya sahip olan Bucak insanının mermer sektörüyle birlikte daha büyük yatırımlara ve üretime yöneldiğini ifade ederek, "Bugün için lokomotif sektör olan mermer sanayi, emekleme dönemini tamamlamış ve birçok yan sektörü de geliştirdiği gibi ilçenin dünyaya açılan penceresi olmuştur. İlçede 60'a yakın mermer fabrikası yanında çimento, ağaç ürünleri, iskele sanayi, makine imalat sanayi, otomotiv yan sanayi olmak üzere farklı sektörlerde 100'e yakın üretim yapan tesisimiz vardır. 

Ülke geneline bakıldığında işsizliğin olmadığı ender bir ilçedir. Kalkınmanın ve büyümenin ülke ortalamasından çok daha yüksek olduğu ilçede, özellikle eğitim ve sağlıkta birçok hayırseverimiz elini taşın altına koymuş ve ihtiyaç duyulan birçok kamu hizmet binasını yaparak, devletimize teslim etmişlerdir" diye konuştu. 

Tarımsal alanda ise her geçen gün gerileyen yapının, gelişen ve büyüyen sanayi sayesinde sorun olmaktan çıktığını söyleyen Meçikoğlu, "Hızla gelişen bir ilçe olan Bucak'ta, oda olarak görev ve sorumluluklarımızın bilinci içerisindeyiz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleştirildi.
İha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 18:36:12
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 18:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?