4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Yabancı meslek uzmanları Burdur'da

YABANCI MESLEK UZMANLARI BURDUR'DA

AB tarafından desteklenen ve geçen yıl başlayan 'Mesleki Eğitimde Çekirdek Beceriler Projesi' kapsamında Romanya ve İspanya'dan Mesleki Eğitim Uzmanları Burdur'a geldi.

Burdur'un eğitimdeki başarılı projelerini inceleyecek olan 9 kişilik heyetin bir hafta boyunca Burdur'da verilen mesleki eğitim hakkında bilgi edinecekleri bildirildi. Burdur eğitimini incelemek ve işadamlarının kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için projeye dahil olan ülkelere giden proje üyeleri, Burdur'da Özürlüler Derneği İş Okulu'nu gezdi.

Burdur Özürlüler Derneği İş Okulu'nda bir basın toplantısı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, "Romanya ve İspanya'dan Burdur'un mesleki eğitim programı hakkında bilgi edinmek üzere ilimize mesleki eğitim uzmanları gelmiştir. Mesleki eğitim uzmanlarımızla biz geçen yıl Polonya ve Romanya'ya gittik. Onların mesleki eğitime kazandırdığı projeler ve elde edilen başarılar hakkında bilgi aldık. Bizim şu anda dünyadaki hedefimiz mesleki eğitimde okullaşma oranını yüzde 65'e çıkarmaktır. Bu oran Burdur'da yüzde 49'dur. Bizim projedeki esas amacımız iş adamlarının ihtiyacını karşılayacak, çalışkan kalifiye elemanlar yetiştirmektir" diye konuştu.

Proje çerçevesinde Burdur'a gelen Romanya Mesleki Eğitim Uzmanı Daniela Robota ise Burdur'un eğitimde elde ettiği başarılardan dolayı çok etkilendiğini belirtti. Daniela Robota, "Burdur'un eğitimdeki düzeyi Avrupa Birliği eğitim düzeyindedir. Bu proje doğrultusunda yapılan incelemeler sonucu ülkeler arasında çok şey öğreneceğimize inanıyorum. Umarım beraber bir araya gelebileceğimiz mesleki eğitim modelleri oluştururuz. Türkiye'de en güzel eğitimi verdiği için Burdur'u tebrik ediyoruz" dedi.

İspanya Mesleki Eğitim Uzmanı Elena Lago ise proje kapsamında Burdur'da eğitim projeleri olmak üzere önemli veriler kaydedeceklerini, 30 yıllık bir meslek lisesinde görev yaptığını ve lisenin daha Burdur'un elde ettiği başarıları elde etmediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 17:30:04
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 17:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?